AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Join the forum, it's quick and easy

AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
AQUATICFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Her kadının bilmesi gereken tüyolar

Aşağa gitmek

Her kadının bilmesi gereken tüyolar Empty Her kadının bilmesi gereken tüyolar

Mesaj tarafından vgokhan Salı Mayıs 20, 2008 4:26 pm

Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun.
Çorbaların üzerine her defasında yeni yağ kızdırmamak için; küçük bir kavanoza önceden kırmızı toz biberli kızarttığınız yağı koyup saklayın. Bulaşıktan da tasarruf edin.

Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp hava almayan kaplarda saklayın.Salata yapmaya üşenen kadınlar için; maydanoz, taze nane,
kıvırcıkları salata kurutucusunda kuruttuktan sonra saklama kaplarında
dolaba koyun. Her akşam yıkamakla uğraşmayın.
Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların
pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra
bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam
pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir.

Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz, dereotu, nane gibi
çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu;
yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup
alt katta da saklayabilirsiniz.
Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun. Sonra hepsini bir poşete koyarak saklayın.
Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz.
Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek
harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında
kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır, hem de kıyma uzun ömürlü
olur.
Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslayıp buzluğa atın, istediğinizde fırına verin.
Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca
soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların
üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp saklayın.

Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın, gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın.
Yapılmaması gerekenler

Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşıyor ve sulanıyor.
Çiğken dondurulan sebzeler besin değerini kaybediyor. Pişirdikten sonra
iyice soğutun, hatta birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra buzluğa
atın
Saklama kaplarının dondurmaya uygun
olmasına dikkat edin. Hava almamalı. Buzluk poşetlerinin havasını iyice
alıp ağzını sıkı bağlamak gerekiyor. Özellikle etlerde soğuktan yanık
izleri olabiliyor. Sağlık için zararlı.
Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, aldığınız sebze, meyve
vs. her şeyi yıkayıp doğrayıp annelerinizin pirinç, bulgur vs. saklamak
için kullandığı beyaz bez torbalara koyun. Sonra da naylon poşetlere
koyup öyle saklayın. Bir hafta bozulmuyor.
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Her kadının bilmesi gereken tüyolar Empty Geri: Her kadının bilmesi gereken tüyolar

Mesaj tarafından vgokhan Salı Mayıs 20, 2008 4:33 pm

Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak
sarma, kuru patlıcan ve biber dolması, mantı gibi yiyecekleri
hazırlayıp dondurucuya koyun, acil zamanlarda kurtarıcınız olur.
Tavuk didiklemekten kurtulmak için; tavuğu haşlayın, didikleyin, tek kullanımlık kaplarda saklayın
Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı
şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun, önce kızgın ateşte 1-2
dakika, sonra kısık ateşte suyunu tamamen salıp çekene kadar pişirin.
Yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Birer yemeklik poşetlere doldurup
buzluğa kaldırın. İstediğinizde çıkarıp kullanın
Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz.

Yazın hazırlanan kışlıklar

Kırmızı erikleri buzluk poşetine koyarsanız kışın komposto yapabilirsiniz
Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra
buzluğa atın. Kışın ister etli, ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır.
Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik
poşetlerde saklayın. Patlıcanları karnıyarıklık kızartıp da
saklayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de aynı işlemden geçirip salatası
için birer kullanımlık poşetlere koyun.
Bamyaları bol limon suyu ile rengi sarıya dönene dek kısık ateşte kavurup saklayabilirsiniz.
Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun

500 gr’lık poşetlere çilek, vişne, böğürtlenleri koyun, kışın pastalarda kullanın.

Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın.
kaynak:zaman
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz