İNCİRİN FAYDALARI
1 sayfadaki 1 sayfası
İNCİRİN FAYDALARI
Yaş incirin kurutulduğunda bünyesindeki kalsiyum 4.6 kat artıyor.
Enerji verir
Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.
Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.
Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.
İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
İncirin
bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin,
provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu
maddeler bulunur.
İnciri cevizle birlikte yerseniz hem
vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü
keser. Nezle için de faydalıdır.
İnciri sütle ya da sirkeyle
eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur
şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
Sesiniz kısıldığında
hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede
kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.
Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.
Yaşı
kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir.
Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır.
Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.
Kuru incir,
içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan
aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini
destekler.
Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz