Zayıflamanın Doğru Yolu
1 sayfadaki 1 sayfası
Zayıflamanın Doğru Yolu
Kadınların üstün özelliklerinden birisinin kararlılıkları olduğunu
kabul etmeliyiz. Öte yandan hataları ise bazen nüanslara önem
vermedikleri için aşırılığa kaçmalarıdır. Oysa, beslenme söz konusu
olduğunda, her zaman ölçümlere tam tamına uyulması gerekir. Bu kitabın
başında verilen genel öğütler hepimiz için geçerlidir. Ancak kanımca
bir yeniyetmenin I. AŞAMADA’daki hızlandırılmış zayıflamayı uygulaması
gerekmiyor. Bir uzman tarafından izlenmesi
gereken çok şişman (obes) vakaların dışında, tamamen ortadan kalkması
arzulanan bir kaç kilo fazlalık için beslenme alışkanlıklarında basit
bir düzenleme yapmak yeterli olacaktır. (II. AŞAMA)
Ancak, her halükârda bir yeniyetme de bu kitabın ilk kısımlarını
tamamiyle okumalıdır. Çünkü böylece organizmasının nasıl çalıştığını
anlaması ve buna bağlı olarak besin maddelerini seçerken akıllıca
davranması mümkün olabilir. Zayıflamak uğruna kendisini şu veya bu
besinden mahrum bırakması gerekmez. Hiç bir besin maddesi tek başına
tüketildiğinde şişmanlığa yol açmaz: Ne patates, ne de tereyağı. Kilo
alımına yol açan, besin maddelerinin kendi aralarındaki etkileşimin
belirli metabolik mekanizmaları harekete geçirmesidir.
Aşağıda verilen listeye uymak normal kilosunu bulmak ve sağlıklı kalmak isteyen yeniyetmeler için yeterlidir.
- Günde üç öğün yemek yiyin ve hiç bir öğünü atlamayın
- Glisemik endeksleri çok yüksek olan glusidleri almaktan kaçının: Patates, beyaz un, şeker…
- Atıştırmaktan vazgeçin. Eğer öğün rasında bir açlık hissederseniz,
kuru veya yaş meyva (özellikle kuru incir) veya bir dilim entegral
ekmeğe içine şeker katılmamış, yüzde 100 meyveden yapılmış bir
marmeladı sürün yiyin. Arasıra kendinize küçük kaçamaklar
sunabilirsiniz: yüzde 70 kakaodan yapılmış çikolata gibi.
- Ana öğünlerde, fast-foodlardan kaçının. Pizzacıya giderseniz,
patlıcanlı, mozzeralla peynirli bir grateni seçin. En kötüsü de sürekli
beyaz makarna (glisemik endeksi 55-60′tır), beyaz un temeline dayalı
hamburger hot dog, kızartmalar yemektir.
- Anneannenizin yemeklerini keşfedin; etli mercimek, kuru fasulye, nohut, sebze çorbası, lahana, pırasa gibi…
- Süt ürünleri yiyin. Sabahları az yağlı süt için, kahvaltıda peynir alın. Peynir yerine yoğurt da yiyebilirsiniz.
- Kahvaltıda üzerine biraz tereyağı sürülmüş entegral ekmek veya doğal
tahıl gevrekleri ve müsliyi deneyebilirsiniz. Müslilerin hazırlanması
da yenmesi de pratiktir.
- Beslenmenizden yağı eksik etmeyin, ama iyi yağlan seçin: Somon,
sardalya gibi balıklardaki yağ veya zeytinyağı, ayçiçek yağı, ceviz
yağı iyi yağlardır.
- En başta kola olmak üzere tüm endüstriyel meşrubatları içmeye son
verin. Şeker katılmamış, doğal, sıkılmış meyve sularını tercih edin.
Arasıra örneğin bir hafta sonu dostlarla yenilen bir yemek sırasında
bir bardak kırmızı şarap içebilirsiniz. Aperatif alırsanız, asla sert
alkollüleri içmeyin; bu durumlarda domates suyu veya biraz şarabı
tercih edin.
- Yemek pişirme ve yemek yeme zevkini keşfedin. Yemek pişirmeye
ayrılan vakit yitirilmiş bir zaman değildir. Tam tersine, yemek
pişirmek bir sanattır. Bugün ünlü bir ahçının bir şirket müdürü kadar
prestijli bir mesleği vardır.
kaynak:kadinlersitesi
kabul etmeliyiz. Öte yandan hataları ise bazen nüanslara önem
vermedikleri için aşırılığa kaçmalarıdır. Oysa, beslenme söz konusu
olduğunda, her zaman ölçümlere tam tamına uyulması gerekir. Bu kitabın
başında verilen genel öğütler hepimiz için geçerlidir. Ancak kanımca
bir yeniyetmenin I. AŞAMADA’daki hızlandırılmış zayıflamayı uygulaması
gerekmiyor. Bir uzman tarafından izlenmesi
gereken çok şişman (obes) vakaların dışında, tamamen ortadan kalkması
arzulanan bir kaç kilo fazlalık için beslenme alışkanlıklarında basit
bir düzenleme yapmak yeterli olacaktır. (II. AŞAMA)
Ancak, her halükârda bir yeniyetme de bu kitabın ilk kısımlarını
tamamiyle okumalıdır. Çünkü böylece organizmasının nasıl çalıştığını
anlaması ve buna bağlı olarak besin maddelerini seçerken akıllıca
davranması mümkün olabilir. Zayıflamak uğruna kendisini şu veya bu
besinden mahrum bırakması gerekmez. Hiç bir besin maddesi tek başına
tüketildiğinde şişmanlığa yol açmaz: Ne patates, ne de tereyağı. Kilo
alımına yol açan, besin maddelerinin kendi aralarındaki etkileşimin
belirli metabolik mekanizmaları harekete geçirmesidir.
Aşağıda verilen listeye uymak normal kilosunu bulmak ve sağlıklı kalmak isteyen yeniyetmeler için yeterlidir.
- Günde üç öğün yemek yiyin ve hiç bir öğünü atlamayın
- Glisemik endeksleri çok yüksek olan glusidleri almaktan kaçının: Patates, beyaz un, şeker…
- Atıştırmaktan vazgeçin. Eğer öğün rasında bir açlık hissederseniz,
kuru veya yaş meyva (özellikle kuru incir) veya bir dilim entegral
ekmeğe içine şeker katılmamış, yüzde 100 meyveden yapılmış bir
marmeladı sürün yiyin. Arasıra kendinize küçük kaçamaklar
sunabilirsiniz: yüzde 70 kakaodan yapılmış çikolata gibi.
- Ana öğünlerde, fast-foodlardan kaçının. Pizzacıya giderseniz,
patlıcanlı, mozzeralla peynirli bir grateni seçin. En kötüsü de sürekli
beyaz makarna (glisemik endeksi 55-60′tır), beyaz un temeline dayalı
hamburger hot dog, kızartmalar yemektir.
- Anneannenizin yemeklerini keşfedin; etli mercimek, kuru fasulye, nohut, sebze çorbası, lahana, pırasa gibi…
- Süt ürünleri yiyin. Sabahları az yağlı süt için, kahvaltıda peynir alın. Peynir yerine yoğurt da yiyebilirsiniz.
- Kahvaltıda üzerine biraz tereyağı sürülmüş entegral ekmek veya doğal
tahıl gevrekleri ve müsliyi deneyebilirsiniz. Müslilerin hazırlanması
da yenmesi de pratiktir.
- Beslenmenizden yağı eksik etmeyin, ama iyi yağlan seçin: Somon,
sardalya gibi balıklardaki yağ veya zeytinyağı, ayçiçek yağı, ceviz
yağı iyi yağlardır.
- En başta kola olmak üzere tüm endüstriyel meşrubatları içmeye son
verin. Şeker katılmamış, doğal, sıkılmış meyve sularını tercih edin.
Arasıra örneğin bir hafta sonu dostlarla yenilen bir yemek sırasında
bir bardak kırmızı şarap içebilirsiniz. Aperatif alırsanız, asla sert
alkollüleri içmeyin; bu durumlarda domates suyu veya biraz şarabı
tercih edin.
- Yemek pişirme ve yemek yeme zevkini keşfedin. Yemek pişirmeye
ayrılan vakit yitirilmiş bir zaman değildir. Tam tersine, yemek
pişirmek bir sanattır. Bugün ünlü bir ahçının bir şirket müdürü kadar
prestijli bir mesleği vardır.
kaynak:kadinlersitesi
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz