AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Join the forum, it's quick and easy

AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
AQUATICFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kanserli hücreyi yok eden şey

Aşağa gitmek

Kanserli hücreyi yok eden şey Empty Kanserli hücreyi yok eden şey

Mesaj tarafından aquadmin C.tesi Mayıs 09, 2009 9:30 am

Kanserli hücreyi yok eden şey 49386


Kanserli hücreyi yok eden şey

09 Mayıs 2009 Cumartesi 11:02

Kanser oluşturan hücreleri öldürdüğü ortaya çıktı. Özellikle de kalın bağırsak kanserinde birebir.





Acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloit madde
''kapsaisin''in, kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununda
olumlu etkiye sahip olduğu bildirildi.

Antalya Eğitim
ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Klinik Şefi Prof. Dr. Necat
Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genetik ve çevresel
faktörlerin kalın bağırsak kanseri gelişimine olan etkisinin iyi
bilindiğini belirtti.

Kanser cerrahisi, radyoterapi ve
kemoterapi alanlarındaki gelişmelere rağmen tedavi oranlarında çok
düzelme olmadığını, ancak yine de kansere karşı en iyi yolun tedavi
olmayı sürdürmek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, ''Geçen yıllarda
yaptığımız ve batılı bir çok araştırmacının yayınladıkları benzer
çalışmalarımızı kamu oyu ile paylaştım. Bir kez daha halkımızın
hatırlamasında yarar olduğunu düşündüğüm bir konu acı biberdeki
kapsaisin maddesidir'' dedi.

Son olarak Güney Koreli
araştırmacıların Nisan 2009'da 'Cellular& Molecular Biology
Letters' isimli dergide ve Anticancer Research dergisinin ocak
sayısında yayımlanan çalışmada, karaciğer kanser hücresi üzerine
kapsaisin etkisinin incelendiğini vurgulayan Prof. Dr.Yılmaz,
''Kapsaisin (trans-8-metil-N-vanillyl-6-nonenamide), biberin temel acı
maddesi olup, birçok hücre tipinde, bir anti-tümör etkisi
sergilemiştir. Ancak, kapsaisinin anti tümör etkisi tam
açıklanmamıştır'' dedi.

ACI BİBERİ NEDEN SIK TÜKETMELİYİZ?


En son aquadmin tarafından C.tesi Mayıs 09, 2009 9:33 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
aquadmin
aquadmin
SİTE YÖNETİCİSİ
SİTE YÖNETİCİSİ

Erkek
Mesaj Sayısı : 403
Yaş : 50
Nerden : AQUATICFORUM
Lakap : MrFish
Reputation : 25
Points : 548
Kayıt tarihi : 22/01/08

http://www.aquaticforum.tk

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kanserli hücreyi yok eden şey Empty Geri: Kanserli hücreyi yok eden şey

Mesaj tarafından aquadmin C.tesi Mayıs 09, 2009 9:31 am

Bu çalışmalarda, belirli bir kapsaisin dozunun kalın bağırsak ve
karaciğer kanserini oluşturan hücrelerde apoptozis (hücre ölümü)
yaptığını gösterdiklerini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle
sürdürdü:

''Kapsaisin, bu faydalı etkisini, hücrede reaktif
oksijen türlerini artırarak hücrenin mitokondrisini bozmaktadır.
Kapsaisin aynı zamanda 'Kazpaz 3' isimli kanser hücresinin ölümüne yol
açan bir enzimi de uyarmakta ve kanser hücresinin ölümüne yol
açmaktadır. Kısaca, acı biberi sık tüketelim, doğal beslenmeye özen
gösterelim. Aksi takdirde hem sağlığımızı kaybederiz hemde ülkemizin
kıt kaynakları ilaçlara ve tedavilere harcanır, bize her gün yeni bir
hastalığa, yeni bir virüs(Domuz gribi gibi) üretimine yol açan gıdaları
empoze ederler. Daha sonra kanserin ilacı diye, bize biberimizi
milyarlarca dolara tekrar satarlar.

Her ne kadar tam mekanizması anlaşılamamış olsa da kalın bağırsak kanser tedavisinde kapsaisin çok faydalı bir ajan olabilir.''

Prof.
Dr. Necat Yılmaz, acı kırmızı biberde yoğun olarak bulunan alkaloit
madde ''kapsaisin''in, kanser başta olmak üzere birçok sağlık sorununda
olumlu etkiye sahip olduğunu daha önce tespit ettiklerini ifade etti.
Prof. Dr. Yılmaz, ''Örneğin ağrı kesici ve iltihap çözücü etkisini P-
maddesi, kanser önleyici etkisini ise içindeki kırmızı karotenoid
maddesi sağlıyor. Ayrıca kırmızı biber, kolesterol düşürücü, mide
asidini düzenleyici ve mikrop öldürücü etkilere sahip. Sanıldığının
aksine kırmızı biber zayıflatıcı etki de gösteriyor'' diye konuştu.

Kırmızı
biberin insan sağlığı üzerindeki faydalı etkilerini gösteren birçok
temel çalışmanın mevcut olmasına rağmen Türkiye'deki araştırmacıların
bu konu ile yeterince ilgilenmediğini savunan Prof. Dr. Yılmaz, şöyle
konuştu:

''Ne yazık ki ülkemizin araştırmacıları, kırmızı
biberle ilgili konuya yeterli derecede ilgi göstermemiş ve bu konuda
sınırlı sayıda çalışma yapılmış. Uzakdoğu ve batılı araştırmacılar bu
konuda daha fazla araştırmaya yer vermişler. Halbuki biber üretimi ve
tüketiminde ülkemiz eşsiz. Bu çalışma ile amacımız ülkemiz
araştırmacılarının, halkımızın ve kamuoyunun dikkatini bilimsel veriler
ışığında kırmızı biber üzerine çekmektir.''

KIRMIZI BİBER'İN (İSOT) TARİHÇESİ -CAPSİCUM- ANİTUM


En son aquadmin tarafından C.tesi Mayıs 09, 2009 9:34 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
aquadmin
aquadmin
SİTE YÖNETİCİSİ
SİTE YÖNETİCİSİ

Erkek
Mesaj Sayısı : 403
Yaş : 50
Nerden : AQUATICFORUM
Lakap : MrFish
Reputation : 25
Points : 548
Kayıt tarihi : 22/01/08

http://www.aquaticforum.tk

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Kanserli hücreyi yok eden şey Empty Geri: Kanserli hücreyi yok eden şey

Mesaj tarafından aquadmin C.tesi Mayıs 09, 2009 9:33 am

Halk arasında isot (ısı otu), bilim çevrelerinde ise ''capsicum
anitum'' adıyla bilinen kırmızı acı biber, sevilerek tüketilen ve
kültürü yapılan bir bitki.

Ana vatanının Meksika olduğu sanılan
ve Azteklerin yazılı belgelerinde söz ettikleri kırmızı acı biber,
Avrupa'ya 15. yüzyılın sonlarında geldi, 16. yüzyılda kıta ülkelerine
ve Osmanlı topraklarına yayıldı.

Kırmızı biberi en çok tüketen
ülkelerden olan Hindistan'a ise bu bitki 17. yüzyılda Portekizliler
tarafından ulaştırıldı. Hint ve Meksika mutfağında çok sık kullanılan
kırmızı acı biber, Türkiye'de en fazla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde
yetiştirilmekte ve tüketilmekte.

L.T. Tresh adlı bilim adamı,
1846 yılında bibere acılığı veren maddenin kristal yapısında olduğunu
tespit ederek, adını ''capsaicin- kapsaisin'' koymuştu.
KAYNAK:HABERBAZ
aquadmin
aquadmin
SİTE YÖNETİCİSİ
SİTE YÖNETİCİSİ

Erkek
Mesaj Sayısı : 403
Yaş : 50
Nerden : AQUATICFORUM
Lakap : MrFish
Reputation : 25
Points : 548
Kayıt tarihi : 22/01/08

http://www.aquaticforum.tk

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz