AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Join the forum, it's quick and easy

AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
AQUATICFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Üzüm çekirdeği kanseri önlüyor

Aşağa gitmek

Üzüm çekirdeği kanseri önlüyor Empty Üzüm çekirdeği kanseri önlüyor

Mesaj tarafından vgokhan Çarş. Ekim 22, 2008 4:18 pm

Üzüm çekirdeği kanseri önlüyor 15439
Erciyes Üniversitesinde fareler üzerinde yapılan bir araştırma, üzüm
çekirdeğinin kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ve radyoterapinin
olumsuz etkilerini azalttığını ortaya koydu.
Erciyes Üniversitesinin çeşitli birimlerinde görev yapan Dr. Aysun
Çetin, Dr. Leylagül Kaynar, Dr. İsmail Koçyiğit, Dr. Sibel
Kavukçuhacıoğlu, Dr. Recep Saraymen, Dr. Ahmet Öztürk, Dr. Okan Orhan
ve Dr. Osman Sağdıç, üzüm çekirdeğinin antioksidan etkisinin kanser
tedavisine etkisini araştırdılar. Erciyes Üniversitesinin geleneksel
olarak düzenlediği Gevher Nesibe Araştırma Teşvik Ödülü alan ''Rat
karaciğerinde radyasyon ve kemoterapinin yol açtığı oksidatif strese
üzüm çekirdeği ekstresinin etkisi'' başlıklı çalışmalar, uluslararası
The Turkish Journal Of Gastroenterology ve American Journal Of Chinese
Medicine isimli dergilerde yayınlanmak üzere seçildi. Dr. Aysun Çetin,
AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanserin olumsuz etkilerini azalttığı
bilinen E ve C vitaminleri ile ilgili çok çalışma yapıldığını, ancak E
vitamininden 50 kat ve C vitamininden 20 kat fazla antioksidan özelliğe
sahip olduğu bilinen üzüm çekirdeği ile ilgili çalışmaların son 10
yılda yapılmaya başlandığını belirtti.


-FARELERLE DENEY-
Canlıların
vücudunda serbest radikaller (oksidan) adı verilen zararlı maddeler ile
bu maddeleri ortadan kaldıran maddelerin (antioksidan) denge içinde
bulunduğunu ifade eden Çetin, özellikle 25 yaşından sonra bu dengenin
olumsuz yönde bozulmaya başlandığını hatırlattı.

Dengenin
bozulması ile birlikte artan oksidan etkinin başta kanser olmak üzere
birçok ciddi sağlık sorununa yol açtığını kaydeden Çetin, şu bilgileri
verdi: ''Kanser oluşumunun engellenmesi için vücutta antioksidan
miktarının azalmaması, yaşlanma ile birlikte antioksidan takviyesi
yapılması gerekir. Üzüm çekirdeği de antioksidan özelliği çok fazla
olan bir maddedir. Bu çalışmada, kanser oluşumunun önlenmesine katkı
sağlayan üzüm çekirdeğinin, kanser tedavisi sırasında karşılaşılan
olumsuzlukların önlenmesindeki katkısını araştırdık. Kanser tedavisinde
kullanılan kemoterapi ve radyoterapi yöntemleri tümörü ortadan
kaldırırken saç dökülmesi, iştahsızlık, bulantı veya kusma gibi birçok
soruna yol açabiliyor. Araştırmamızda, bu olumsuzlukların nedeni veya
sonucu olabilecek oksidan saldırıların ortadan kaldırılmasında üzüm
çekirdeğinin katkısını test ettik.'' Üzüm çekirdeği verilen farelerde
hissedilir ölçüde yararlı antioksidan maddelerin artışını tespit
ettiklerini belirten Çetin, şöyle devam etti: ''Fareler, biyolojik
olarak insan vücuduna en çok benzeyen hayvanlardır. Karaciğer ise bir
anlamda vücudun laboratuvarıdır. Araştırmamızda denek farelerin
karaciğer dokularını inceledik. Üzüm çekirdeği verdiğimiz fare grubunda
antioksidan maddelerin hissedilir derecede arttığını belirledik. Hatta,
hem ışın hem üzüm çekirdeği verdiğimiz grupta antioksidan maddelerin,
hiç ışın verilmeyen ve sadece su verilen kontrol grubundan bile daha
fazla düzeyde olduğunu gözlemledik. Üzüm, zaten rahatlıkla
tüketilebilen doğal bir besin olduğu için insanlarda da aynı etkileri
gösterebileceği sonucuna vardık. Yani, antioksidan özelliği nedeniyle
kanser oluşumunu engelleyen üzüm çekirdeğinin, kanser tedavisinde
ortaya çıkan olumsuzlukları da azaltabileceğini belirledik. '' Siyah
üzümde antioksidan maddenin daha fazla bulunduğunu hatırlatan Çetin,
söz konusu faydalar için üzümün çekirdeği ile birlikte çiğnenerek
tüketilmesini tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.

kaynak:haberaktuel.com
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz