AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Bu yiyecekler ile kolay kilo verin!

Aşağa gitmek

Bu yiyecekler ile kolay kilo verin! Empty Bu yiyecekler ile kolay kilo verin!

Mesaj tarafından vgokhan Bir Ptsi Mayıs 05, 2008 8:31 pm

Bu yiyecekler ile kolay kilo verin! Cicek_18042008221758
Birtürlü doymak bilmiyorsanız masanızı donattığınız yiyeceklere bir göz
atın... Belki de seçiminizi yanlış yapıyorsunuzdur. Çünkü bazı
yiyecekler sizi kurt gibi acıktırırken bazıları uzun süre tok tutar.
Peki hangi yiyecekler acıktırır, hangileri iştah kapatır?...

İştah kapatan dost yiyecekler

Avokado: B6 vitamini deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
Tok tutan avokadoyu kendinizi aç hissettiğiniz zamanlarda
yiyebilirsiniz.

Çavdar Ekmeği: Yapılan diyetlerin hepsinde kepek ekmeğinden bahsedilse
de aslında çavdar ekmeğinin tok tutan etkisi yadsınamaz. Hatta beyaz
buğday ekmeğine göre yüzde 50 oranında daha fazla doyma hissi verir.

Dil Peyniri: Gün içerisinde açlık hissettiğinizde atıştırabileceğiniz
faydalı bir gıda olmasının yanında proteinli yapısından dolayı tok
tutma özelliğine de sahiptir.
İştah kapatan dost yiyecekler

Böğürtlen: Kendinizi aç hissettiğinizde bir kase yoğurdun içine
karıştıracağınız böğürtlen sizi bir süre tok tutar. Böğürtlen çok fazla
antioksidan içerir, bu nedenle de yararlıdırlar.

Sardalya: Protein deposudur. Kan şekeri seviyesinin dengelenmesini
sağlar. Bu sayede tokluk hissi verir. Ayrıca metabolizmanın harekete
geçmesini sağlar.

Elma: Yapılan diyetlerde ara öğün olarak elma tavsiye edilir bunun
nedeni ise tok tutucu özelliğinin olmasıdır. Kalorisi az olan elmayı
acıktığınızda yerseniz bir süre daha tok hissedersiniz.

Kepekli Makarna: Günlük gıda tüketiminde önemli bir yere sahip olan
lifli besinlerdendir. Bu besinler yendikten sonra hacimlerinin yüzde
20’si kadar genişleme özelliğine sahip oldukları için tokluk hissi
verirler.

Esmer Pirinç: Kan şekerini dengede tutarak açlık hissinin önüne geçen
karbonhidratların başında gelen esmer pirinç, uzun süre acıkmamanızı
sağlar. Bu nedenle yemeklerinizde esmer pirince yer verin.

Yulaf Ezmesi: Tokluk ve şişkinlik hissi veren besinlerin başında gelir.
Fakat yulaf ezmesini süt ile değil su ile yapmakta fayda vardır. Sütle
yapıldığında ise sütü tercih edin.

Badem: Günde iki avuç düzenli olarak yenecek bademin, tokluk hissi vererek obeziteye karşı müzadelede yararlı olduğu yapılan araştırmalar ile kanıtlanmış bir gerçek.

Brokoli: Brokolide vücuttaki insulin dengesini koruyan krom bulunur.
Kan şekerinin düşmesini engelleyen krom sayesinde açlık hissetmezsiniz.


Yumurta: Çok pişmiş yumurta da tok tutan yiyecekler arasındadır.
Hazırlanması kolay olan yumurta protein açısından da zengindir. Protein
sizi tok tuttuğu için kolay kolay acıkmazsınız
İştah kapatan dost yiyecekler

Donmuş Yoğurt: Dondurma isteğinizi donmuş yoğurt yiyerek
karşılayabilirsiniz. Meyveli donmuş yoğurt yediğinizde hem karnınızı
tok tuttuğunu hissedecek, hem de fazla kalori almamış olacaksınız.

Sebze Çorbası: Çorba, atıştırmak için ideal olmasa da az kalorisi ve
tok tutan etkisi ile idealdir. Acıktığınızda bir kase çorba açlığınızı
bastırır.

Çilek: Canınız çok fazla tatlı istediğinde bir kap dolusu çilek
yiyebilirsiniz. Çileklerin üzerine bir tatlı kaşığı pudra şekeri de
dökerseniz tatlı yemiş kadar olursunuz. Ayrıca çilek tok hissetmenizi
sağlar.

Balık: Balıkta bulunan iyot, tiroit hormonlarının yapımı için gereklidir ve açlık duygusunun gelişmesini engeller.

Ihlamur: Yemek saatine yakın içilen ıhlamurun, hastalıklara faydasının yanı sıra iştahı kapatan etkisi de var.

Tok kalmak için yapmanız gerekenler

Glisemik endeksi düşük besinler: Sürekli acıkıyor ve bunun önüne geçmek
istiyorsanız, glisemik endeksi düşük besinleri tüketmelisiniz. Glisemik
endeks, yenilen herhangi bir besinin kan şekerini yükseltme
yeteneğidir. Tükettiğiniz besin, kan şekerini ne kadar uzun zamanda ve
az miktarda yükseltiyorsa, glisemik endeksinin düşük olduğunu belirtir.
Bu besinler, bireyin daha uzun süre tok kalmasını sağlar.

Karbonhidratlar: Karbonhidratlar kepek, buğday gibi tahıl ürünlerinde,
sebze ve meyvelerde bulunur. İçeriğindeki lifler, sindirim sistemini
harekete geçirir. Ayrıca bu besinler insanı tok tutarak açlık hissini
engeller.

Triptofan: Proteinlerin büyük bir bölümünde bulunan bir çeşit
aminoasittir. Triptofan, vücutta serotoninin oluşmasında ve hücrelere
taşınmasında önemli bir görev alır. Serotonin ise iştah etkisini
azaltır. Özellikle muz, avokado, yulaf ve peynirde bulunur.

Krom: Krom vücuda insülin dengesini korur. Bu denge kan şekerinin
düşmemesini veya azalmaması açısından çok önemlidir. Kan şekerinin
düşmesi açlığa yol açar. Krom ihtiyacınızı karşılamak için fındık, ceviz gibi kabuklu yemişler ve tahıl ürünleri yemek gerekir.

Albümin: Bir tür taşıyıcı proteindir. Can sıkıntısını giderir ve iştahı
kapar. Bu protein, triptofanı oluşturarak beyine taşır ve serotonin
üretimini arttırır. Bezelye, fıstık ve fasulyede bulunur.

Fruktoz: Meyvelerden elde edilen doğal şekerdir. Fruktoz kan şekeri
dengesini kesinlikle etkilemez. Ayrıca yemek sonrası tatlı ihtiyacı
duymanızı engeller. Çilek ve bal früktozun kaynağıdır.

İyot: Tiroid hormonlarının yapımı için gereklidir. Açlık duygusunu engeller. Balık, iyotlu tuz ve soğanda bulunur.
Acıktıran yiyecekler

Greyfurt: Diyet yapıyorsunuz uzak durmanız gerekenlerden biri de
greyfurttur. Kansere karşı koruyucu olan greyfurdun kötü yanı iştah
açıcı özelliğinin de bulunmasıdır.

Karalahana: Karaciğer ve bazı kan kanseri türlerine de iyi gelen kara lahana, ayrıca iyi bir iştah açıcıdır.

Patates: Patatesin yapısında bulunan bileşikler kan basıncını düşürücü
etki gösterir; bu endenle glisemik endeksi yüksek olan yiyecekler
arasında bulunan patates, özellikle kızartma şeklinde pişirilirse çok
çabuk acıkmanıza neden olur.

Kırmızı Biber: Kolesterolü önleyici özelliği bulunan kırmızı biber
iştah açar. Bu nedenle acı bir yemek yediğinizde doyduğunuzu çok kolay
anlayamazsınız.

Acıktıran yiyecekler

Nohut: Mideyi temizleyerek iştah açan nohut, sağlık açısından yararlı
olsa da kilo verirken çok fazla tüketilmemesi gereken bir
kurubaklagildir.

İncir: Kilo aldırıcı özelliği bulunan incir iştah açar, bu nedenle diyet döneminde yemeniz tavsiye edilmez.

Havuç: Havucun kalorisi ve glisemik endeksi diğer sebzelere göre daha
yüksektir. Bu nedenle acıktırıcı özelliği olan havucun diyetlerde
bulunmaması gerekir.

Alkol: Alkollü içeceklerden uzak durmaya çalışın. Alkollü içkiler, size kalori kazandırırken iştahınızın açılmasına neden olur.

Tuz: Tuz iştah açıcı özelliğe sahiptir. Çok tuzlu bir besinin ardından
tatlı yeme isteğinin doğması, kan şekerinizdeki dalgalanmalar
yüzündendir. Özellikle diyette tüketimden kaçınılmalıdır.

Tarçın: Kokusuyla özellikle tatlıların vazgeçilmezi olan tarçın da çok çabuk acıktıran baharatlardandır.

Mısır: Glisemik endeks değerinin yüksek olması nedeniyle kan şekeri
seviyesini yükselten mısır, yendikten sonra açlı8k hissi uyandırır. Bu
nedenle diyet yapanların uzak durması gereken bir besindir.

İştahınızı kesecek yöntemler

• Beyin, vücutta enerjinin azaldığını fark eder etmez açlık
hissetmenize yol açan kimyasal maddeler salgılarlar. Bu kimyasal
maddeleri salgılayan kısım, aynı zamanda duyguları kontrol eder ve
sıkıldığımız ve kendimizi kötü hissettiğimizde hemen buzdolabına
koşmamızın başlıca sebebi budur.

• Yemeklerin tadı, kokusu veya görüntüsü de açlık duygusuna neden olabiliyor
İştahınızı kesecek yöntemler

• Yapılan araştırmalara göre, tat alma duyusunu değişik tatlarla tatmin etmek, daha az miktarla yetinmeyi sağlıyor.

• Su içmek kendinizi tok hissetmeniz açısından önemli. Ayrıca vücudunuz
susuz kaldığında çoğu zaman açlık hissine benzer sinyaller gönderiyor.
Bol su içmek, bedeninizin su istediği zamanlarda yemeğe yönelmenizi
engelleyecektir.

• Yiyecekleri uzun süre çiğnedikten sonra yutmak, beynin vücuda giren
besinleri kaydetmesine izin vermek anlamına giriyor. Bu sayede tat alma
duygusu da tatmin oluyor. Böylece doyduğunuzu anlamanızla, yemeye son
vermeniz arasındaki zaman kısalıyor.

• Egzersizleriniz zorlaştıkça vücut ısınız artar ve daha fazla kalori
yakmaya başlarsınız. Böylece egzersizi takip eden birkaç saat boyunca
iştahınız bastırılmış olur.

• Öğün aralarında dayanılmaz atıştırma duygusunu dişlerinizi fırçalayarak erteleyebilirsiniz.

Milliyet


_________________
Bu yiyecekler ile kolay kilo verin! Bayrakkizvecocuk
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz