BU BESİNLER DOMUZ GRİBİNDEN KORUYOR.
1 sayfadaki 1 sayfası
BU BESİNLER DOMUZ GRİBİNDEN KORUYOR.
KIRMIZI BİBEr: Portakalda bulunan C vitamininin 2 katını içerir. C
vitamini gribin etkisini yüzde 80 oranında azaltabilecek kadar güçlü
bir silahtır.
YOĞURT:
İçinde bağırsaklarda mikroplarla savaşan yararlı bakteriler olan
prebiyotik bulunur. Böylece grip virüsü vücutta barınamaz.
YEŞİL ÇAY: Bağışıklığı güçlendiren “epigallocatechin gallate” isimli kimyasalı içerir. Günde 3 fincan tavsiye ediliyor.
ABD’li bilim adamları günde 2 tane 200mg’lık ginseng kökü kapsulü alan
insanlarda grip riskinin yüzde 31 azaldığını belirledi. Bağışıklığı
harekete geçiriyor.
Hastalıklarla
savaşan antioksidan E vitamini bakımından zengin. Gripten korunmak için
her gün bir ara öğün olarak 24 tane badem yemeye çalışın.
Tatlı
patatesteki “beta carote ”, gribe karşı koruma özelliğini verir.
Vücutta A vitaminine çevriliyor ve grip tedavisinde önemli rol bir
oynuyor.
TAVUK
SUYUNA ÇORBA: Vücutta mukus üretimini artırarak gribin boğaz ağrısı ve
öksürük gibi etkilerini yatıştırmaya yardımcı olur.
Sarımsaktaki sülfür maddesi grip sezonunda bu hastalığa yakalanma
riskini 2.5 kat azaltıyor ve virüsü öldürme özelliği de bulunuyor. Taze
sarımsak daha etkili.
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
Geri: BU BESİNLER DOMUZ GRİBİNDEN KORUYOR.
ZENCEFİL: İçeriğinde doğal olarak bulunan “gingerol” maddesi, her türlü
enfeksiyonu uzakta tutmaya yardımcı. Zencefil çayını tercih
edebilirsiniz.
CEVİZ: Antioksidan selenyum soğuk algınlığı, grip ve kansere karşı
koruma sağlar. İçindeki selenyum oranı diğer tüm gıdalardan 10 kat
oranında daha fazladır
TURUNÇGİLLER: Önemli bir C vitamini kaynağıdır. Özellikle sigara
kullanıyorsanız gribe yakalanma riski daha yüksek olduğu için bol bol C
vitamini almanız gerekiyor.
bAL: Doğal olarak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Çaya ya da yoğurda katarak tüketirseniz etkisi daha da güçlü olur.
YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER: Ispanak ve lahana gibi koyu yeşil renkli
yaprağa sahip sebzeler, bağışıklık sistemini gribe karşı güçlendiren D
vitamini bakımından zengindir.
MANTAR: Beta-glucan isimli gribe karşı koruyan bir madde içerir.
Bağışıklığın grip virüsünü tanımasını ve onu yok etmek için harekete
geçmesini sağlar.
YULAF: Lif, E ve B vitamini ayrıca bağışıklık sistemini güçlendiren mineraller ve beta-glucan’lar bakımdan zengindir.
ELMA: Bilim adamları, düzenli olarak elma yiyen insanların gribe
yakalanma riskinin azaldığını ortaya koydu. Günlük C vitamini
ihtiyacının yüzde 25’ini karşılar.
KIRMIZI ET: Bağışıklık sistemini harekete geçirmek için kırmızı et
tüketmek gerekiyor. Yetişkinlerin günde ortalama 40-60 gram et
tüketmesi tavsiye ediliyor
BALIK: Omega 3 tüketimini artırarak grip ve benzeri enfeksiyonları uzakta tutabilirsiniz. Haftada 2 porsiyon balık tüketilmeli.
SOĞAN: Doğal antibiyotikler içerir. Bunun yanında gribe karşı
bağışıklık sistemini güçlendiren “quercetin” isimli bir madde de
bulundurur.
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz