AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Join the forum, it's quick and easy

AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
AQUATICFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Limondan vazgeçmemek için 10 neden

Aşağa gitmek

Limondan vazgeçmemek için 10 neden Empty Limondan vazgeçmemek için 10 neden

Mesaj tarafından vgokhan Cuma Kas. 13, 2009 4:16 pm

Limondan vazgeçmemek için 10 neden 62520
Tatlıda da kullanılır, tuzlu yemeklerde de; çaya da sıkılır, çorbaya da... Limonun yararları saymakla tükenmez!
Tatlıda
da kullanılır, tuzlu yemeklerde de; çaya da sıkılır, çorbaya da... Daha
bitmedi; limonun yararları saymakla tükenmez! Gribe iyi gelir, iştah
açar, insanı güzelleştirir, cildi temizler... Daha neler neler...


1- Lezzet katma: Limon,
güçlü narenciye tadı veren popüler bir meyve. Bu tat kabuğundaki
yağlardan geliyor. Tipik olarak süslemede kullanılan limonu, yemeğin
tarifine göre uzun dilimler halinde kesebilir ya da küçük küçük
kıyabilirsiniz. Yemeklere limon lezzeti katmak için, sadece limon
kabuğunun dış parçasını rendeleyin ya da keskin bir bıçakla ince ince
dilimleyin. Daha acı olan alttaki beyaz kısımdan uzak durun.

2- Gremolata yapmak: Gremolata,
İtalya'da meşhur olan, et, balık, dana incikle kullanılan bir çeşni.
Sarımsak ve narenciye tadını seviyorsanız gremolata tuz ve biberin
yerine servis edilebilir. Gremolata için, eşit oranlarda limon,
sarımsak ve maydanozu karıştırın. Birkaç damla zeytinyağı sarımsak
tadının yoğunluğunu azaltır.

3- Kaynayan yumurtalar: Pişerken
kabuklarının çatlamaması için yumurtayı limon suyuyla fırçalayın. Eğer
suya bir çay kaşığı limon suyu eklerseniz, piştikten sonra
yumurtalarınızın kabuğu daha kolay soyulur. Ayrıca, limon suyu
patateslerin ve karnıbaharın kararmasını da önlüyor.

4- Pörsümüş salataya can verir: Hiçbir
şey buruşmuş, pörsümüş salata kadar kötü olamaz. Ancak, limon salataya
ikinci bir can verir. Kendini bırakmış yeşilliklerin önceki lezzetli
durumuna gelmesi için, bir kâse soğuk suyun içine sadece yarım limon
sıkmanız gerekiyor. Sonra kâseyi bir saat kadar buzdolabında bekletin,
yeşillikleri dışarı çıkarıp kurulayın.

5- Koruma malzemesi: Limonlar,
yeni kesilen birçok meyveyi kararmaktan koruyor. Dilimlenmiş meyveler
üzerine biraz limon sıkmak meyvelerin orijinal rengini korumasını
sağlar. Bu etki birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir ve
avokado, elma, şeftali, kayısı ve armut gibi birçok meyveyle birlikte
kullanılabilir. Birçok insan, limonun birçok gıdanın tadını
geliştirdiğini düşünüyor.

6- Tat geliştirici: Yemeklere
limon sıkmak tuz tüketimini azaltır. Fazla tuz, kan basıncını, kalp
krizi ile felç riskini de artırır. Amerikalılar günde 7 bin mg'a yakın
tuz tüketiyor. Günlük tuz ihtiyacı ise sadece 2 bin 300 mg'dır. Limon
suyu, en sevdiğiniz yiyecekler için farklı bir lezzet geliştirmede iyi
bir seçenek. Tavuğa, bifteğe, ve sebzeler limon sıkarak lezzetini
artırabilirsiniz.

7- Kanserle savaşır: Limon
kabuklu siyah ya da yeşil çay içmenin, belirli kanser türlerini, yüzde
70'e varan oranlarda azalttığı belirtiliyor. Limon, cilt kanseri
koruyucusu olarak güneş yanığını önlemeye yardım ediyor. Çay ve limon
kabuğu kombinasyonunda bulunan doğal içerikler, vücudu cilt kanserine
yol açan güneşin zararlı UV ışınlarından koruyor.

8- İçecekleri soğuk tutar: Buz
kalıplarınıza bir damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Suya, sodaya ve
hatta çaya limon eklemek, içeceklerinizin tadının daha iyi olmasını
sağlar. Buz kalıbınızı doldurduğunuzda taze limonu ortadan ikiye kesin
ve suyun içine sıkın. Birkaç saat sonra herhangi bir soğuk içeceğinize
eklemek için harika bir buzunuz olacak.

9- Limonata yapmak:
Birkaç limonunuz varsa, limonata yapmayı deneyin. Sıradan bir limonata
yapmayın. Yenilikçi olun ve limonatayı ananas veya karpuz suyuna
karıştırabilirsiniz. Karışık limonatayı sevmiyorsanız, buz, limon, su
ve şekeri karıştırarak hazırladığınız sıradan limonata da
içebilirsiniz. Bu klasik içecek her zaman rağbet görecek.

10- Sağlığınıza iyi gelir: Limon
suyu birçok yaygın hastalık için doğal, lezzetli bir tedavi. Boğazınız
ağrıyorsa günde 3 kez limonlu suyla gargara yapabilirsiniz. Limon
böbrek, karaciğe ve kanınızı temizliyor. Ilık ya da sıcak limon suyu,
sindirim sisteminize iyi gelir. Sabahları uyanınca limon suyu
içerseniz, sindirim ve dolaşım sistemi daha iyi çalışır.

ZAMAN


vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz