2025'te dünya daha fazla balık yiyecek
1 sayfadaki 1 sayfası
2025'te dünya daha fazla balık yiyecek
Michigan Üniversitesi deniz ekologu Ann Arbor, günümüzdeki üretim çiftliklerinin
gelişimini inceleyerek, kurallara uygun üretim sayesinde, doğadaki deniz ürünlerinin
2025 yılına dek artacağını hesapladı.
Ülkemizde de yıldan yıla daha fazla alanda kurulan balık çiftliklerinin olumsuz
tarafları var elbet. Kurallara uygun yapılmayan üretim suları kirletebiliyor. Balıkların
dar alanda bir arada yaşamaları hastalıkların daha kolay yayılmasına neden
olmakta. Diğer bir tehlike de balıkların çiftliklerden kaçarak doğal balık rezervlerine
karışmalarıdır.
Michigan Üniversitesi deniz ekologu Ann Arbor, günümüzdeki üretim çiftliklerinin
gelişimini inceleyerek, balık, midye ve diğer kabukluların kurallara uygun üretimi
sayesinde, çevreye geleneksel balıkçılıktan daha fazla zarar vermeden doğadaki
deniz ürünlerinin 2025 yılına dek artacağını hesapladı. Nitekim çiftlik üretimi, soyları
tehdit altında bulunan türlerin talebini karşıladığı için denizlerdeki tür çeşitliliği
zarar görmez diyor Arbor. Ayrıca çiftlik üretimi yalnızca doğal balık rezervlerini
korumakla kalmıyor. Teknik, gelişmekte olan ülkelere ihracat imkânı sunduğu için
de fayda sağlamakta.
Nilgün Özbaşaran Dede
Cumhuriyet / Bilim Teknik
23 Ocak 2009
gelişimini inceleyerek, kurallara uygun üretim sayesinde, doğadaki deniz ürünlerinin
2025 yılına dek artacağını hesapladı.
Ülkemizde de yıldan yıla daha fazla alanda kurulan balık çiftliklerinin olumsuz
tarafları var elbet. Kurallara uygun yapılmayan üretim suları kirletebiliyor. Balıkların
dar alanda bir arada yaşamaları hastalıkların daha kolay yayılmasına neden
olmakta. Diğer bir tehlike de balıkların çiftliklerden kaçarak doğal balık rezervlerine
karışmalarıdır.
Michigan Üniversitesi deniz ekologu Ann Arbor, günümüzdeki üretim çiftliklerinin
gelişimini inceleyerek, balık, midye ve diğer kabukluların kurallara uygun üretimi
sayesinde, çevreye geleneksel balıkçılıktan daha fazla zarar vermeden doğadaki
deniz ürünlerinin 2025 yılına dek artacağını hesapladı. Nitekim çiftlik üretimi, soyları
tehdit altında bulunan türlerin talebini karşıladığı için denizlerdeki tür çeşitliliği
zarar görmez diyor Arbor. Ayrıca çiftlik üretimi yalnızca doğal balık rezervlerini
korumakla kalmıyor. Teknik, gelişmekte olan ülkelere ihracat imkânı sunduğu için
de fayda sağlamakta.
Nilgün Özbaşaran Dede
Cumhuriyet / Bilim Teknik
23 Ocak 2009
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz