AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

SU ÜRÜNLERİ..

Aşağa gitmek

SU ÜRÜNLERİ.. Empty SU ÜRÜNLERİ..

Mesaj tarafından vgokhan Bir C.tesi Ağus. 30, 2008 5:57 am


Beslenme, genelde açlık duygusunu bastırmak, canın çektiği besinleri yemek – içmek şeklinde
değerlendirilmektedir. Halbuki vücudun ihtiyaç duyduğu 50’ye yakın
türde besin öğesi vardır. Beslenmede, besinlerin içerdiği protein,
vitamin ve mineral gibi besin öğeleri büyük önem taşımaktadır. Etler;
biyolojik değeri yüksek, iyi kalite protein kaynağıdırlar. Ayrıca A ve
özellikle B grubu vitaminleri ile demir, çinko, fosfor ve magnezyum
mineralleri bakımından zengindirler.

Yeterli ve dengeli beslenmede protein tüketiminin en az yarısının
hayvansal kaynaklı olması önerilmektedir. Su ürünleri; büyüme ve
gelişme çağındaki çocuklar başta olmak üzere tüm bireyler için
biyolojik değeri yüksek, iyi kalitede protein içermektedir. Ancak
protein içeren besinlerin çoğu aynı zamanda yağ da içermektedir.
Yapılan bilimsel araştırmalarda kırmızı et yerine beyaz eti, özellikle
de su ürünlerini tercih eden topluluklarda koroner kalp hastalığının
daha az görüldüğü saptanmıştır. Bu nedenle beyaz et tüketimine öncelik
tanınması; kırmızı et seçiminde koyun ve kuzu eti yerine, az yağlı dana
etinin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Özellikle tavuk ve
hindinin beyaz eti, en yağsız et sınıfında yer almaktadır. Tabi
derilerinin yenilmemesi koşulu ile.

Doymuş yağların, kan kolesterol düzeyine etkisi yüksek kolesterollü
diyetten daha fazladır. Beslenmede kolesterolden çok, toplam yağ
miktarı ve doymuş yağ asitleri oranına dikkat etmek gerekir. Su
ürünleri çoğu etlere, kümes hayvanlarına hatta balıklara göre daha az
doymuş yağ içerir. Aynı zamanda EPA ve DHA açısından iyi bir kaynaktır.
İyi kalitede protein, niasin, E ve B12 vitamini ile iyot, çinko ve
fosfor minerali açısından zengin olan su ürünleri; özellikle büyüme ve
gelişme çağındaki bireyler için yararlı bir yiyecektir. Su ürünleri;
düşük yağ içerikleri ile, zayıflama diyeti uygulayan bireyler için de
son derece uygun, pratik, lezzetli, kolay hazırlanabilir, yüksek besin
değerine sahip bir besin grubudur. Sağlıklı bireyler için haftada en az
2 kere, kalp – damar hastalığı, hipertansiyon, karaciğer yağlanması
gibi sağlık problemleri bulunan kişilere de haftada 3 kere balık veya
karides gibi su ürünlerini tüketmeleri önerilmektedir. Elbette kızartma
işlemlerinde kaçınarak, ızgara yapma, buğulama veya fırında pişirme
yöntemlerini kullanarak.

KAYNAK:Uzman Diyetisyen Turgay KÖSE



_________________
SU ÜRÜNLERİ.. Bayrakkizvecocuk
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz