Ağız kokusunu gideren 5 yiyecek...
1 sayfadaki 1 sayfası
Ağız kokusunu gideren 5 yiyecek...
Diş fırçalamakla gitmeyen koku için bunları deneyin.
Dün gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi
değil mi? Ama bu zaman nefesiniz maçtan yeni çıkmış bir Sumo
güreşçisininkine benziyor olabilir. Ne yapmak gerekiyor? Genelde
sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale
dönüşür.
Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir. Devamlı açık
havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka
yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda
kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe
yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler
tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?
Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu
yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini
atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da
pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Aynı
zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir.
Maydonoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken
tükettiğiniz soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece
göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda
nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydonozun nefesi tazeleme özelliği
bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.
Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes
tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde
tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar. Eğer
ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size
önerebilecek bazı bahartlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat
bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara
doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların
da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu
baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra
kötü bir tad bırakamayacak.
Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına
karşı birebir etkildir. Fakt bunun yanında, tarçın kabuklarında bulunan
özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya
nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol
bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca ağız
ve diş sağlığına önem vermeniz sayesinde Gerçek Yaş’ınız 6.4 yıla kadar
gençleşebilir.
Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler
tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere
yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu
yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi
kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından
yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.(RealAge)
Dün gece yediğiniz soğanlı ve yağlı yemeklerin tadı muhteşemdi
değil mi? Ama bu zaman nefesiniz maçtan yeni çıkmış bir Sumo
güreşçisininkine benziyor olabilir. Ne yapmak gerekiyor? Genelde
sarımsak, soğan ve kori yediğiniz zaman nefesiniz toksik bir hale
dönüşür.
Balıklar ve bazı peynirler de aynı etkiyi yaratabilir. Devamlı açık
havada, ağzınızı açık bir şekilde havalandırmaktan başka
yapabilecekleriniz de var. Bazı kokular 24 saat boyunca kanınızda
kalabilir, böylece sadece dişlerinizi fırçalamak tek başına işe
yaramaz. Bu noktada nefesinizi tazelemeye yardımcı olacak yiyecekler
tüketmeniz akıllıca olacaktır. Peki neler yiyebiliriz?
Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Eğer bunu
yapmak istemediğiniz bir ortamdaysanız, bir sodanın içine dilimlerini
atabilir. Sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da
pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Aynı
zamanda en pratik taşıma şekli şekerlerdedir.
Maydonoz: En sevdiğiniz makarna sosunda bulunan veya kebap yerken
tükettiğiniz soğanları düşünün. Yanlarında tabağa konan maydonoz sadece
göz zevkinize daha renkli bir hizmet yapmaktan da öte, aynı zamanda
nefesinizi tazelemek için oradadır. Maydonozun nefesi tazeleme özelliği
bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla, biberiye de etkili olabilir.
Elma ve aynı tazelikte olan armut, havuç ve turp da nefes
tazelemekte ve temizlemekte etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde
tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar. Eğer
ağız kokusunu daha egzotik bir tatla çözmek istiyorsanız size
önerebilecek bazı bahartlarımız var. Bugün hemen her marketin baharat
bölümünde anason, kakule, kişniş, rezene bulabilirsiniz. Küçük kaplara
doldurup masada yerlerini hazır edin. Tuz ve kırmızı biber gibi onların
da her sofranızda yerleri olsun. Küçük miktarda tükeceğiniz bu
baharatlar sayesinde yemek sonrası kahveniz bile ağzınızda daha sonra
kötü bir tad bırakamayacak.
Nane Filizleri: Bu iki önerimiz de, sarımsak ve soğan kokularına
karşı birebir etkildir. Fakt bunun yanında, tarçın kabuklarında bulunan
özel bir yağ, ağızda bulunan bir tür bakteriyi yok eder. Tarçın veya
nane aromalı sakız da benzer etkiye sahiptir. İçeriğinde xylitol
bileşkeni olan sakızlar çürüklerini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca ağız
ve diş sağlığına önem vermeniz sayesinde Gerçek Yaş’ınız 6.4 yıla kadar
gençleşebilir.
Yoğurt: Eğer gün boyunca yağlı ve kötü kokabilecek besinler
tükettiyseniz lezzetli bir alternatifiniz var. Günde bir veya iki kere
yiyeceğiniz yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sulfüt kokusunu
yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi
kokutan da işte hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından
yüksek meyvelerle tatlandırabilirsiniz.(RealAge)
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz