AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Mangal yaparken...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Mangal yaparken...

Mesaj tarafından vgokhan Bir C.tesi Haz. 28, 2008 9:45 am


Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için,
iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın.
Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması
için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir. Mangal
yaparken etten akan yağlar, kor halindeki kömür parçalarının üstüne
düştüğünde alevlenmeye sebep olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi
söndürmeyecek miktarda
suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster
fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur.
Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek
de zordur. Bu işin de altından
kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli.
Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay
temizlenmesini sağlayacaktır.

_________________
avatar
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7107
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7821
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz