Mangal yaparken...
1 sayfadaki 1 sayfası
Mangal yaparken...
Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için,
iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın.
Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması
için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir. Mangal
yaparken etten akan yağlar, kor halindeki kömür parçalarının üstüne
düştüğünde alevlenmeye sebep olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi
söndürmeyecek miktarda
suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir. İster
fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur.
Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek
de zordur. Bu işin de altından
kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli.
Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay
temizlenmesini sağlayacaktır.
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz