AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi

Mesaj tarafından vgokhan Bir Ptsi Haz. 16, 2008 10:26 am

Fırında pişirdiğiniz börek, kek gibi hamur
işleri bazen kurur ve sertleşirler. Bunu fırının içine bir bardak su
koyarak önleyebilirsiniz.


* Kek yapımında kullandığınız kaşığa hamurun yapışmasını önlemek için kaşığı süte batırmanız yeterli olacaktır.

* Böreklerinize ilave edeceğiniz beyaz peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız peynir daha kolay kesilecektir.

* Beyaz peyniri uzun süre tazeliğini koruması için yağlı kağıda sararak saklamalısınız.

* Kaşar peyniriniz buzdolabında sertleştiyse bir kase sütün içinde bir süre bekletin, yumuşadığını göreceksiniz.

* Kaşar peynirinin kolaylıkla rendelemek için 15 - 20 dakika kadar buzdolabında bekletmelisiniz.

* Hamur işlerine ekleyeceğiniz zeytin çok tuzluysa zeytinleri kabuğu
soyulmuş bir patatesle birlikte bir kabın içinde ılık suda
bekletebilirsiniz. Tuzluluk oranının azaldığını göreceksiniz.

* Börek içlerinde garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri kaynar suda
birkaç dakika haşladıktan sonra bir tavaya alıp margarinde hafifçe
çevirin daha lezzetli olduklarını göreceksiniz.

* Keki pişirdikten sonra kabarık olarak kalmasını istiyorsanız kekin altına ve yanlarına da biraz margarin sürmelisiniz.

* Çikolatalı kek ya da pasta yapıyorsanız ve çikolatanız kalmadıysa 80
gr çikolata yerine 1 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı eritilmiş
margarini kullanabilirsiniz. Aynı işlevi görecektir.

* Şurup ya da bal gibi kıvamlı gıdaları ölçerken kullandığınız ölçeği,
bir miktar sıvı yağ ile yağlarsanız içinde malzemenin kalmasını önlemiş
olursunuz.

Lezzet Dergisi

_________________
avatar
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7107
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7821
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz