AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Join the forum, it's quick and easy

AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
AQUATICFORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi

Aşağa gitmek

Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi Empty Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi

Mesaj tarafından vgokhan Ptsi Haz. 16, 2008 10:26 am

Fırında pişirdiğiniz börek, kek gibi hamur
işleri bazen kurur ve sertleşirler. Bunu fırının içine bir bardak su
koyarak önleyebilirsiniz.

Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi 06022008001629
* Kek yapımında kullandığınız kaşığa hamurun yapışmasını önlemek için kaşığı süte batırmanız yeterli olacaktır.

* Böreklerinize ilave edeceğiniz beyaz peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız peynir daha kolay kesilecektir.

* Beyaz peyniri uzun süre tazeliğini koruması için yağlı kağıda sararak saklamalısınız.

* Kaşar peyniriniz buzdolabında sertleştiyse bir kase sütün içinde bir süre bekletin, yumuşadığını göreceksiniz.

* Kaşar peynirinin kolaylıkla rendelemek için 15 - 20 dakika kadar buzdolabında bekletmelisiniz.

* Hamur işlerine ekleyeceğiniz zeytin çok tuzluysa zeytinleri kabuğu
soyulmuş bir patatesle birlikte bir kabın içinde ılık suda
bekletebilirsiniz. Tuzluluk oranının azaldığını göreceksiniz.

* Börek içlerinde garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri kaynar suda
birkaç dakika haşladıktan sonra bir tavaya alıp margarinde hafifçe
çevirin daha lezzetli olduklarını göreceksiniz.

* Keki pişirdikten sonra kabarık olarak kalmasını istiyorsanız kekin altına ve yanlarına da biraz margarin sürmelisiniz.

* Çikolatalı kek ya da pasta yapıyorsanız ve çikolatanız kalmadıysa 80
gr çikolata yerine 1 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı eritilmiş
margarini kullanabilirsiniz. Aynı işlevi görecektir.

* Şurup ya da bal gibi kıvamlı gıdaları ölçerken kullandığınız ölçeği,
bir miktar sıvı yağ ile yağlarsanız içinde malzemenin kalmasını önlemiş
olursunuz.

Lezzet Dergisi
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz