Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi
1 sayfadaki 1 sayfası
Mutfakta işinize yarayacak birkaç pratik bilgi
Fırında pişirdiğiniz börek, kek gibi hamur işleri bazen kurur ve sertleşirler. Bunu fırının içine bir bardak su koyarak önleyebilirsiniz. |
* Kek yapımında kullandığınız kaşığa hamurun yapışmasını önlemek için kaşığı süte batırmanız yeterli olacaktır. * Böreklerinize ilave edeceğiniz beyaz peyniri kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız peynir daha kolay kesilecektir. * Beyaz peyniri uzun süre tazeliğini koruması için yağlı kağıda sararak saklamalısınız. * Kaşar peyniriniz buzdolabında sertleştiyse bir kase sütün içinde bir süre bekletin, yumuşadığını göreceksiniz. * Kaşar peynirinin kolaylıkla rendelemek için 15 - 20 dakika kadar buzdolabında bekletmelisiniz. * Hamur işlerine ekleyeceğiniz zeytin çok tuzluysa zeytinleri kabuğu soyulmuş bir patatesle birlikte bir kabın içinde ılık suda bekletebilirsiniz. Tuzluluk oranının azaldığını göreceksiniz. * Börek içlerinde garnitür olarak kullanacağınız sebzeleri kaynar suda birkaç dakika haşladıktan sonra bir tavaya alıp margarinde hafifçe çevirin daha lezzetli olduklarını göreceksiniz. * Keki pişirdikten sonra kabarık olarak kalmasını istiyorsanız kekin altına ve yanlarına da biraz margarin sürmelisiniz. * Çikolatalı kek ya da pasta yapıyorsanız ve çikolatanız kalmadıysa 80 gr çikolata yerine 1 çorba kaşığı kakao ve 1 çorba kaşığı eritilmiş margarini kullanabilirsiniz. Aynı işlevi görecektir. * Şurup ya da bal gibi kıvamlı gıdaları ölçerken kullandığınız ölçeği, bir miktar sıvı yağ ile yağlarsanız içinde malzemenin kalmasını önlemiş olursunuz. Lezzet Dergisi |
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz