Kuru Kayısı Yağlaması ve Kayısının Faydaları
1 sayfadaki 1 sayfası
Kuru Kayısı Yağlaması ve Kayısının Faydaları
Kayısı A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir |
-Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stres azaltır |
|
-Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar |
-Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar |
-Kan yapımını artırarak, kansızlığa engel olur |
-Mide ve on iki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar |
-Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır. |
-Üreme sistemi üzerinde önemli rolü vardır. |
-Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir . |
-Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar. |
-Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar Klinik ölümündeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur . |
-Kayısının potasyumca zengin, sodyumca fakır ve A vitaminin öz maddesi karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır . |
Yanınızda
kayısı bulundurun, çünkü böylece açlıktan kan şekeriniz düştüğünde
kayısı yersiniz. Hem çikolata, pasta vb. yememiş olursunuz, hem de
sayısız faydalarından yararlanmış olursunuz. Tabi kilo vermek
istiyorsanız bu davranış daha uygun.
Tüm
bunların yanında dikkat edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı
edilemez. Karaciğer rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla
yememelidirler. Ayrıca mide rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi
salgılayanlar ham kayısı yememeli, olgun kayısıları tercih etmelidirler.
(Kaynak:İnternetten derlenmiştir.)
En son vgokhan tarafından Ptsi Haz. 09, 2008 12:37 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
Geri: Kuru Kayısı Yağlaması ve Kayısının Faydaları
M[size=9]
alatya
ÜKayısı, sindirim
sorunlarına iyi geliyor, stresi ve kansızlığı önlüyor. İçerdiği A
vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde etkili. Ayrıca kuru kayısı,
büyümeye yardımcıdır. Görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker
hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur. İçerdiği
potasyum sayesinde kalp kasları ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar.
Kayısı lifli bir meyvedir kanserden korur. Her sabah aç karnına yenilen
5-6 adet kuru kayısı kabızlığı önler.
dikkat
edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı edilemez. Karaciğer
rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler. Ayrıca mide
rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı
yememeli* olgun kayısıları tercih etmelidirler.
A vitaminin öncül maddesi olan betakaroten
vücudu ve organları saran epitel doku* göz sağlığı* kemik* diş
gelişmesi ve endokrin bezlerinin çalışması için gereklidir. A vitamini
üreme ve büyümede* enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında
önemli rol oynar. A vitamini normal vücut hücrelerinin kanserli hücreye
dönüşmesinin başlıca sorumlusu olan aktif karsinojenlerden tekli
oksijenin oluşmasını önlemekte veya oluştuktan sonra etkisiz hale
getirmektedir. Kayısının sodyumca fakir potasyumca zengin olması
nedeniyle kalp yetmezliği* böbrek hastalıkları* hepatit siroz
tedavisinde olumlu etkileri bilinmektedir. Kuru kayısının en önemli
bileşiklerinden birisi de diyet lifidir. Kuru kayısının 100 gramında
yaklaşık 24 gram diyet lifi bulunur. Yetişkin bir insanın günlük diyet
lifi gereksinimi 25 gramdır. Diyet lifi sindirim sistemimizde
salgılanan enzimler tarafından hidrolizlenemeyen polisakkarit ve lignin
gibi bileşiklerden oluşmaktadır. Diyet lifi kabızlık* irritabl kolon
sendromu* apandisit* hemoroid* diş hastalıkları* şişmanlık* şeker
hastalığı* kroner kalp hastalıkları ve kolon kanseri gibi hastalıkların
oluşum riskini azaltmakta* bağırsakların düzenli çalışmasını
sağlamaktadır.
kaynak:sevemezsin.com
BİTAK, Hacettepe ve Atatürk Üniversitesi
alatya
ÜKayısı, sindirim
sorunlarına iyi geliyor, stresi ve kansızlığı önlüyor. İçerdiği A
vitamini cilt bozukluklarının tedavisinde etkili. Ayrıca kuru kayısı,
büyümeye yardımcıdır. Görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker
hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur. İçerdiği
potasyum sayesinde kalp kasları ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar.
Kayısı lifli bir meyvedir kanserden korur. Her sabah aç karnına yenilen
5-6 adet kuru kayısı kabızlığı önler.
dikkat
edilmesi gereken bir husus var ki göz ardı edilemez. Karaciğer
rahatsızlığı olanlar kayısıyı çok fazla yememelidirler. Ayrıca mide
rahatsızlığı olanlar ve fazla mide asidi salgılayanlar ham kayısı
yememeli* olgun kayısıları tercih etmelidirler.
A vitaminin öncül maddesi olan betakaroten
vücudu ve organları saran epitel doku* göz sağlığı* kemik* diş
gelişmesi ve endokrin bezlerinin çalışması için gereklidir. A vitamini
üreme ve büyümede* enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında
önemli rol oynar. A vitamini normal vücut hücrelerinin kanserli hücreye
dönüşmesinin başlıca sorumlusu olan aktif karsinojenlerden tekli
oksijenin oluşmasını önlemekte veya oluştuktan sonra etkisiz hale
getirmektedir. Kayısının sodyumca fakir potasyumca zengin olması
nedeniyle kalp yetmezliği* böbrek hastalıkları* hepatit siroz
tedavisinde olumlu etkileri bilinmektedir. Kuru kayısının en önemli
bileşiklerinden birisi de diyet lifidir. Kuru kayısının 100 gramında
yaklaşık 24 gram diyet lifi bulunur. Yetişkin bir insanın günlük diyet
lifi gereksinimi 25 gramdır. Diyet lifi sindirim sistemimizde
salgılanan enzimler tarafından hidrolizlenemeyen polisakkarit ve lignin
gibi bileşiklerden oluşmaktadır. Diyet lifi kabızlık* irritabl kolon
sendromu* apandisit* hemoroid* diş hastalıkları* şişmanlık* şeker
hastalığı* kroner kalp hastalıkları ve kolon kanseri gibi hastalıkların
oluşum riskini azaltmakta* bağırsakların düzenli çalışmasını
sağlamaktadır.
kaynak:sevemezsin.com
BİTAK, Hacettepe ve Atatürk Üniversitesi
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz