İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın!
İstanbul Lüfere Hasret Kalmasın!
Fikir Sahibi Damaklar ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV),12 Nisan Pazartesi günü, İstanbul Cezayir Restaurant’da düzenleyecekleri katılıma açık bir seminerle, İstanbullular’ı tehlikenin farkına varmaya çağırıyor.

Biz Kimiz?
Fikir Sahibi Damaklar,
"İstanbullu lüfere hasret kalmasın!" Diyor..
Lüfer: Boğazlarımızın sultanı. İstanbul balık olsa lüfer
olurmuş, onun gibi, dişli, vahşi, haysiyetli.. Bizlere nerede
olduğumuzu, mevsimlerin dönüşünü hatırlatan bu eşsiz lezzet, ne var ki,
tümüyle yanlış avlanmanın, yanlış mevzuat ve yönetmeliklerin sonucu,
İstabul’a ve Boğaziçi’ne hızla veda ediyor.
Bu şekilde avlanmaya devam edersek, çocuklarımız lüferin
kokusunu, tadını bilmeyecek. Peki, lüfer de tükendiğinde, ne
kalacak Boğaziçi’nden geriye?
Fikir Sahibi Damaklar, TÜDAV işbirliğiyle, boğazlarımızın
özçocuğu lüfer soyunu korumak amacıyla bir dizi etkinlik başlatıyorlar.
Bu etkinliklerin birincisi, Beyoğlu Cezayir Restaurant’da
düzenlenecek olan bir bilgi semineri.
Etkinliğe TÜDAV’dan uzmanların yanı sıra, Türkiye’de Slow Food
hareketi destekçisi olan değerli mutfak insanları da konuşmacı olarak
katılarak, lüferin tükenişinin ardında hesapsız tüketim olduğunun
altını çiziyorlar.
Program
Etkinlik günü: 12 Nisan Pazartesi, 2010
Saat: 10:00
Yer: Beyoğlu
Cezayir Restaurant
Konuşmacılar:

Biz Kimiz?
- Fikir Sahibi Damaklar, Slow Food’un İstanbul’daki
topluluklarından biridir. - Türk Deniz
Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ülkemizde deniz bilimleri konusunda
araştırmalar yapmak, deniz yaşamını korumak, deniz kültürü ve sevgisini
halkımıza özellikle gelecek kuşaklara taşımak ve korumak amacıyla
kurulmuş bir vakıftır.
Fikir Sahibi Damaklar,
"İstanbullu lüfere hasret kalmasın!" Diyor..
Lüfer: Boğazlarımızın sultanı. İstanbul balık olsa lüfer
olurmuş, onun gibi, dişli, vahşi, haysiyetli.. Bizlere nerede
olduğumuzu, mevsimlerin dönüşünü hatırlatan bu eşsiz lezzet, ne var ki,
tümüyle yanlış avlanmanın, yanlış mevzuat ve yönetmeliklerin sonucu,
İstabul’a ve Boğaziçi’ne hızla veda ediyor.
Bu şekilde avlanmaya devam edersek, çocuklarımız lüferin
kokusunu, tadını bilmeyecek. Peki, lüfer de tükendiğinde, ne
kalacak Boğaziçi’nden geriye?
Fikir Sahibi Damaklar, TÜDAV işbirliğiyle, boğazlarımızın
özçocuğu lüfer soyunu korumak amacıyla bir dizi etkinlik başlatıyorlar.
Bu etkinliklerin birincisi, Beyoğlu Cezayir Restaurant’da
düzenlenecek olan bir bilgi semineri.
Etkinliğe TÜDAV’dan uzmanların yanı sıra, Türkiye’de Slow Food
hareketi destekçisi olan değerli mutfak insanları da konuşmacı olarak
katılarak, lüferin tükenişinin ardında hesapsız tüketim olduğunun
altını çiziyorlar.
Program
Etkinlik günü: 12 Nisan Pazartesi, 2010
Saat: 10:00
Yer: Beyoğlu
Cezayir Restaurant
Konuşmacılar:
- Prof. Dr. Bayram Öztürk, TÜDAV
- Muharrem Aksoy, İstanbul İl Tarım Müdürlüğü
- Nedim Atilla, Slow Food,
Bardacık - Güner Güventürk, OrtaköyDer
- Asaf Ertan, TÜDAV
- Yalçın Günay Çelik, Bostancı Su Ürünleri Kooperatifi
- Vefa Zat, Üstad
- Ali Güney, İstanbul Su Ürünleri Kooperatifler Birliği
- Mehmet Gök, Four Seasons Hotel, İstanbul
- Uygar Özesmi, Greenpeace Akdeniz
- Hülya Ekşigil, Yemek Kültürü Yazarı
- Defne Koryürek, Slow Food,
Fikir Sahibi Damaklar
_________________





REKLAM VERMEK İSTEYENLER ÖZEL MESAJ ATSINLAR
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz