AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

TEMİZLİK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

TEMİZLİK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER

Mesaj tarafından vgokhan Bir Paz Ocak 24, 2010 3:59 pm


  • Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın.

    Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır.

  • Bakır kaplarınızı parlatmak için bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun.

  • Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.

    Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz.

  • Paslanmaz çelikten tencereler
    zamanla parlakligini kaybedebilir. Biraz sirkeyi atese koyup isitin.
    Sonra yumusak bir bezi bu ilik sirkeye batirarak iyice ovun. Ama sonra
    da iyice durulayin. Bir fanila parçasiyla parlatirsaniz, çelik
    tencereniz piril piril olur.

  • Kristallerin isil isil
    parlamasi için, yikadiktan sonra durulama sirasinda sirkeli suya
    batirin. Göreceksiniz bardaklariniz, kadehleriniz piril piril
    olacaktir.

  • Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin. Tuzlu su, sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.

  • Parlakligini yitirmis bir
    sürahiye eski halini kazandirmak için yarisina kadar yirtilmis gazete
    kagidi doldurun, üçte birine de sicak su doldurup sıkı sıkı sallayın.

  • Teflon tavalar, tencereler çok
    kullanilmaktan ötürü zamanla sararir. Bunu önlemek için zaman zaman,
    içine su biraz da çamasir suyu koyduktan sonra atesin üstünde kaynatin.
    Indirince de önce sicak, sonra da soguk suyla iyice durulayin.
    Teflonunuzun sari rengi kaybolacaktir.

  • Pisirirken tencerenin dibi tuttuysa bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.

  • LEKELERİ KOLAYCA ÇIKARIN


  • Taze ceviz lekesini elden çıkarmak
    için, eller önce bir iki dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla
    ovulur. Sonra da soğuk suyla ovulur ve yıkanır.


  • Çay ve kahve lekelerini karbonatla silerek çıkartabilirsiniz.


  • Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya biraz amonyak karıştırın ve lekelenin üzerine sürün.


  • Zeytinyağ lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerinde gezdirilmelidir.


  • Eğer örtünüze meyve suyu döküldüyse hemen tuz serpin, ilk yıkamada çıkacaktır.


  • Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.


  • Masa örtüsü üzerindeki pancar
    lekesini çıkarmak için bir ekmek parçasını suyla ıslatın, düz bir
    yüzeye yerleştirin ve örtünün lekeli kısmını ekmek parçasının üzerine
    koyun ve yine ıslatılmış bir ekmek parçasını üzerine yerleştirin.
    Ekmekler lekeyi emecektir.


  • Şarap lekesini çıkarmak için,
    oksijenli suyla tampon yapın ya da lekenin üzerini örtecek şekilde tuz
    serpin ve bir süre bekletin, daha sonra yıkayın.


  • Teflon tavanızda oluşan
    lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve
    yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün, 10
    dakika kaynatın.


  • Masanızın üzerine damlayan
    mumları çıkarmak için nalburdan alacağınız boya incelticiği lekenin
    üzerine döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle incelticiği
    silin.


  • Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin.

  • İSTENMEYEN KOKULARDAN KOLAYCA KURTULUN


  • Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak
    için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize
    sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.


  • Uzunca bir süre kullanılmayan
    eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu
    önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.


  • Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.


  • Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.


  • Lahananın pişerken pek de hoş
    olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz
    tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması
    için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp
    atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.


  • Ellerdeki sarımsak kokusunu
    çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra
    iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış
    olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.


  • Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.


  • Balık kokusunu tabaklardan,
    çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu
    çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve
    balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.


  • Buzdolabınızdaki bazı meyve ve
    yemeklerin kokusu öteki yemekleride sarar. Küçük bir kaba biraz süt
    koyup dolabınızın bir köşesine yerleştirirseniz, istenmeyen kokuların
    süt tarafından emildiğini göreceksiniz.


  • Balık kızartırken çıkan kötü
    kokuyu önlemek için yağa limon suyu sıkın. Böylece aynı yağı başka bir
    kızartmada da kullanabilirsiniz.


  • Çöp kutunuzun içine bir miktar karbonat yada kabartma tozu dökerseniz etrafa yaydığı kötü kokuyu önlemiş olursunuz.


  • Yanmış süt kokusunu yok etmek
    için tencerenin üzerine ıslak bir bez koyun. Daha sonra bezi tencerenin
    üzerinden kaldırıp, durulayarak tekrar tencerenin üzerine örtün. Bu
    işlemi birkaç kez tekrarlayın.


  • Kızartma yaptığınızda mutfağınıza koku yayılmasını istemiyorsanız bir kapta sirkeli su kaynatın.


  • Ekmek tahtasının kokusunu gidermek için ikiye böldüğünüz bir limonun kesik yüzüyle iyice ovun.


  • Karidesi haşlarken etrafa yayılan kokuyu gidermek için haşlama suyuna iki çorba kaşığı sirke katın.


  • Elden sarımsak-soğan kokusunu
    çıkarmak için; eller sabunla yıkandıktan sonra, metal bir yemek
    kaşığını elinizde tutup musluk suyunun altında bir süre bekletmek
    faydalı olacaktır

  • _________________
    avatar
    vgokhan
    SUPER MODERATÖR
    SUPER MODERATÖR

    Kadın
    Mesaj Sayısı : 7107
    Nerden : aquaticforum
    Reputation : 94
    Points : 7821
    Kayıt tarihi : 23/01/08

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek

    Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

    - Similar topics

     
    Bu forumun müsaadesi var:
    Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz