Asla Kabuğunu Soymayın!
1 sayfadaki 1 sayfası
Asla Kabuğunu Soymayın!
Asla Kabuğunu Soymayın!
Ülkemizde en kalitelisini ve her çeşidini, istediğimiz mevsimde
rahatlıkla bulabildiğimiz elmanın, ne büyük bir sağlık dostu olduğunu,
hayatımıza nasıl bir etkisi olacağını biliyor musunuz?
Asla Kabuğunu Soymayın!
Tarihten günümüze mitolojik öykülerde bile karşımıza çıkan elmanın, günümüz
teknolojisi ve bilimle bakıldığı zaman, sayılamayacak kadar çok yararı
ortaya çıkmıştır. Pek çok hastalığı önlemede büyük faydası var. Bunlar:
Bağırsak kanseriElmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Posalı
yiyecekleri çok tüketen ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür. Oysa
meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme
düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri
ciddi rakamlara ulaşır. Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli
sebeplerinden biridir. Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler.
Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine
karşı, elmanın içinde bulunan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane
kanseri riskini azaltıyor.
KolesterolElma,içerdiği posa ve antioksidan özelliği sayesinde mücevher değerindedir.
Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür.
Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı
zaman bağırsakta emilim gerçekleştirir. Elma ise bu emilimi engeller ve
dışkı yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca sindirim için gerekli
olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin
gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar.
Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer.
Kalp-DamarKandaki ve dışarıdan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar
hastalıklarının önüne geçer. Elmanın içinde bulunan antioksidanlar,
kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller.
Şeker HastalığıŞeker,beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve mısır, kandaki şekeri hızlı
yükselttiği için, şeker hastalığı için çok sakıncalıdır. Elmanın
içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin hızlı yükselmesine
engel olur.Günde bir adet orta boy elma yemek sağlık için çok
faydalıdır. Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan
uzaklaştırır. Tokluk hissi yaratır. Ancak en önemli akılda tutulması
gereken konu şudur, tüm değeri kabuğundadır.
Asla Kabuğunu Soymayın!
Ülkemizde en kalitelisini ve her çeşidini, istediğimiz mevsimde
rahatlıkla bulabildiğimiz elmanın, ne büyük bir sağlık dostu olduğunu,
hayatımıza nasıl bir etkisi olacağını biliyor musunuz?
Asla Kabuğunu Soymayın!
Tarihten günümüze mitolojik öykülerde bile karşımıza çıkan elmanın, günümüz
teknolojisi ve bilimle bakıldığı zaman, sayılamayacak kadar çok yararı
ortaya çıkmıştır. Pek çok hastalığı önlemede büyük faydası var. Bunlar:
Bağırsak kanseriElmanın içinde bulunan posa, bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Posalı
yiyecekleri çok tüketen ülkelerde bağırsak kanseri çok düşüktür. Oysa
meyve, sebze, salata, baklagiller ve doğal tahıl ürünlerini beslenme
düzenine ve mutfak kültürüne yerleştirememiş ülkelerde bağırsak kanseri
ciddi rakamlara ulaşır. Kabızlık, kalın bağırsak kanserinin en önemli
sebeplerinden biridir. Elma, içindeki posa sayesinde kabızlığı önler.
Sigaranın sebep olduğu kanser türlerinden birisi olan mesane kanserine
karşı, elmanın içinde bulunan antioksidanlar, sigara içenlerde mesane
kanseri riskini azaltıyor.
KolesterolElma,içerdiği posa ve antioksidan özelliği sayesinde mücevher değerindedir.
Tüm posalı yiyecekler gibi, kolesterolü doğal yollardan düşürür.
Dışarıdan aldığımız yağlı hayvansal gıdalar, bir koruyucu olmadığı
zaman bağırsakta emilim gerçekleştirir. Elma ise bu emilimi engeller ve
dışkı yoluyla dışarı atılmasını sağlar. Ayrıca sindirim için gerekli
olan, karaciğerden on iki parmak bağırsağına akıtılan safra asitlerinin
gereksiz olan kısımlarını da emerek, vücuttan atılmasını sağlar.
Kandaki kolesterol miktarı bu yola düşer.
Kalp-DamarKandaki ve dışarıdan alınan kolesterolü düşürerek, kalp ve damar
hastalıklarının önüne geçer. Elmanın içinde bulunan antioksidanlar,
kandaki kolesterolün okside olup, damar çeperine yapışmasını engeller.
Şeker HastalığıŞeker,beyaz ekmek, beyaz makarna, patates ve mısır, kandaki şekeri hızlı
yükselttiği için, şeker hastalığı için çok sakıncalıdır. Elmanın
içindeki pektin maddesi şekeri emer ve kan şekerinin hızlı yükselmesine
engel olur.Günde bir adet orta boy elma yemek sağlık için çok
faydalıdır. Tatlı yerine elma yemek kilo problemleri olanları, tatlıdan
uzaklaştırır. Tokluk hissi yaratır. Ancak en önemli akılda tutulması
gereken konu şudur, tüm değeri kabuğundadır.
Asla Kabuğunu Soymayın!
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz