Sağlık Kaynağı 5 Baharat
1 sayfadaki 1 sayfası
Sağlık Kaynağı 5 Baharat
Günümüzde yapılan araştırmalar beş baharatın lezzetleri
kadar güç veren doğal besinler olduğunu ortaya koydu. Baharatları,
yiyeceklerinize ve salatanıza karıştırmak gücünüzü artırıyor,
bağışıklığınızı güçlendiriyor.
Tarçın;
Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını, her gün çay kaşığının dörttebiri
kadar aldığınızda, kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür. Sabah
kahvenizi içerken kahve talerinin etrafını saracak kadar içeceğinize
eklediğinizde tazelik hissi verir. Düşük kalorili bir tatlı için
tarçınlı, elmalı tart yapabilirsiniz.
Kekik;
Izgarada pişirilecek tavuk, balık veya eti kekikle marine ettiğinizde
mentollü ve biraz ekşimsi tadı mükemmel bir lezzet verir. Kekik, birçok
sağlık uzmanının listesinde kanserden koruyucu olarak yer aldığı gibi, uzun
zamandan beri antiseptik olarak da kullanılır. Kekik yağı ağız
temizliğinde tercih edilebilir. Eğer taze kekiğiniz varsa biraz
zeytinyağına ekleyebilirsiniz.
Kimyon;
Dünyanın en ünlü baharatlarından biri kırmızı biber tozunda saklanır ve
başka bir kanser savaşçısıdır. Tadına doyamayacağınız lezzetler için
pilav, tahıl, salatalara ekleyebilir, et yemeklerini marine
edebilirsiniz. Yağlı etlerinizi kalp sağlığını koruyan mükemmel baharat
kimyonla pişirebilirsiniz.
Mercan Köşk (Oregano);
Bir elmadan kırk kat daha fazla antiokosidan içeren bu mucize bitki
daha çok Ege bölgesinde yetişir. Evlerin bahçelerinde küçük saksılar
içinde yetiştirilen mercan köşk bitkisini salata, omlet veya favori
kurabiyelerinize ekleyebilirsiniz.
Zerdeçal;
Hint mutfağında ‘Mutfağın Kraliçesi’ olarak adlandırılan zerdeçal,
kist, kanser, kireçlenme hatta Alzheimer’a karşı oldukça yararlıdır.
Sarı çiçekleri ve köklerinden yararlanılabilen zerdeçal’dan bir tutam
alarak, yaptığınız pilav, yahni veya mercimek gibi yemeklere
ekleyebilirsiniz. Unutmayın, zerdeçal geçen gece anahtarı nerede
unuttuğunuzu hatırlamanızı bile sağlayabilir.KAYNAK:/www.kadinlarsitesi.com
kadar güç veren doğal besinler olduğunu ortaya koydu. Baharatları,
yiyeceklerinize ve salatanıza karıştırmak gücünüzü artırıyor,
bağışıklığınızı güçlendiriyor.
Tarçın;
Doğal bir mikrop düşmanı olan tarçını, her gün çay kaşığının dörttebiri
kadar aldığınızda, kan şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürür. Sabah
kahvenizi içerken kahve talerinin etrafını saracak kadar içeceğinize
eklediğinizde tazelik hissi verir. Düşük kalorili bir tatlı için
tarçınlı, elmalı tart yapabilirsiniz.
Kekik;
Izgarada pişirilecek tavuk, balık veya eti kekikle marine ettiğinizde
mentollü ve biraz ekşimsi tadı mükemmel bir lezzet verir. Kekik, birçok
sağlık uzmanının listesinde kanserden koruyucu olarak yer aldığı gibi, uzun
zamandan beri antiseptik olarak da kullanılır. Kekik yağı ağız
temizliğinde tercih edilebilir. Eğer taze kekiğiniz varsa biraz
zeytinyağına ekleyebilirsiniz.
Kimyon;
Dünyanın en ünlü baharatlarından biri kırmızı biber tozunda saklanır ve
başka bir kanser savaşçısıdır. Tadına doyamayacağınız lezzetler için
pilav, tahıl, salatalara ekleyebilir, et yemeklerini marine
edebilirsiniz. Yağlı etlerinizi kalp sağlığını koruyan mükemmel baharat
kimyonla pişirebilirsiniz.
Mercan Köşk (Oregano);
Bir elmadan kırk kat daha fazla antiokosidan içeren bu mucize bitki
daha çok Ege bölgesinde yetişir. Evlerin bahçelerinde küçük saksılar
içinde yetiştirilen mercan köşk bitkisini salata, omlet veya favori
kurabiyelerinize ekleyebilirsiniz.
Zerdeçal;
Hint mutfağında ‘Mutfağın Kraliçesi’ olarak adlandırılan zerdeçal,
kist, kanser, kireçlenme hatta Alzheimer’a karşı oldukça yararlıdır.
Sarı çiçekleri ve köklerinden yararlanılabilen zerdeçal’dan bir tutam
alarak, yaptığınız pilav, yahni veya mercimek gibi yemeklere
ekleyebilirsiniz. Unutmayın, zerdeçal geçen gece anahtarı nerede
unuttuğunuzu hatırlamanızı bile sağlayabilir.KAYNAK:/www.kadinlarsitesi.com
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz