AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

BRONZLAŞTIRAN BESİNLER

Aşağa gitmek

BRONZLAŞTIRAN BESİNLER Empty BRONZLAŞTIRAN BESİNLER

Mesaj tarafından vgokhan Bir Paz Eyl. 06, 2009 6:18 pm

Sağlıklı ve hızlı bronzlaşmanın yedikleriniz ve içtikleriniz, kısaca öğünlerinizle de alakalı olduğunu biliyor muydunuz?
Soluklaşmış
tenlerimizin güneşle buluşup canlanacağı ve o hoş bronz tonlarına
bürüneceği mevsime nihayet geldik… Bronzlaşayım derken cildimizin
esnekliğini ve ışıltısını kaybetmemek ve yavaş bir şekilde kalıcı
bronzluk sağlamak çok önemli. Güneşle olan randevumuzda yiyeceklerin
bize birçok faydası dokunacak…
Anti Oksidanlardan FaydalanmaGüneşin
kızıl ötesi ışınları melanin (cildin pigmenti) üretimini tetikleyerek
cildin bronzlaşmasını sağlar. Ama tıpkı zamanda cildin üst
tabakalarındaki serbest radikallerin artmasına da sebep olurlar. Bu da
cildin vakitsiz yaşlanması veya cilt kanseri riskine sebep olabilir.
Serbest radikallerin sebep olduğu zararı en aza indirgemek ve onlara
karşı bir kalkan oluşturmak için yeterli oranda anti-oksidan vitamin
tüketmek gerekmektedir. Bu muhteşem vitamin üçlüsü a, c ve e
vitaminleridir. Vücuda ve bu nedenle cilde yeterli anti-oksidan,
selenyum, beta-karoten ve provitamin a sağlayarak organizmanızın daha
güçlü olmasını, cildin güneş ışınlarına daha iyi direnmesini ve doğru
olan biçimde hafifçe renklenmesini sağlar.
BRONZLAŞTIRAN BESİNLER 200_bronzlastiranTaze
yaz meyve ve sebzelerinde c vitamini ve beta-karoten bulunur. Bunlardan
maksimum biçimde yararlanmak için tercihen çiğ veya meyve suyu olarak
tüketin.
C vitamini kaynakları: Çilek, biber, domates ve teredir.Beta-karoten kaynakları: Mango, kayısı, kavun, karpuz, havuç, şeftali ve teredir.A
vitamini kaynakları: Ciğer, yumurta sarısı, yağlı balıklar, tereyağı ve
peynirlerdir. Ancak bu besinlerin tüketiminin abartılmaması da
gerekmektedir.
E
vitamini kaynakları: Çerezler, taze sebzeler ve nebati (özellikle mısır
ve ay çiçek) yağlardır. Bu yağları düzenli olarak yemek ve
salatalarınızda tüketin.
Selenyum kaynakları: Kabuklular, deniz mahsulleri, balıklar, mantarlar, tahıllar, sarımsak ve soğandır.Vücudu içten nemlendirmeGüneşe
çok fazla maruz kalındığında cilt hücrelerinin zarındaki yağlı asitler
zarar görür; cilt esnekliğini kaybeder ve susuz kalır. Bunu engellemek
ve cilde gereksinimini geri vermek için ilk olarak bol su tüketmek
gerekmektedir. Günde ortalama bir buçuk litre su kesinlikle
içilmelidir. Suyun temiz, serin ve taze olarak içilmesi öneri edilir.
Şekerli olmadığı sürece ne çeşit olursa olsun (maden veya kaynak suyu,
çeşme veya şişe suyu) vücuda yararı vardır.
Ayrıca
beslenirken vücuda yeterli oranda yağ almak da gerekmektedir. Bunun
sağlıklı yolu nebati yağlar ve omega-3 ailesinden olduğu için
alfa-linolinik yağ asidi olarak zengin olan yağlı balıklar tüketmektir.
Günde 1-2 çorba kaşığı ceviz veya soya yağı ya da bir porsiyon yağlı
balık (somon, sardalye, ton, uskumru) yeterlidir. Diğer besinlerden
alacaklarınız da bunu tamamlayacaktır.
Nikotin ve alkol cilt sağlığının düşmanıdır: Cildi hassaslaştırarak bozar ve yıpratırlar.Bronzlaşmaya yardımcı besinlerSürekli
olarak güneş ışınlarının zararları konusunda uyarılsak da aynalar
apayrı hikayeler anlatır. Hiçbirimiz yazın dekolteler ve askılılarla
özdeşleşen o sıcak, bronz güzelliği kaçırıp beyaz kalmak istemez. Ancak
incelen ozon tabakası güneşin zararlı yönünü daha fazla hatırlamamızı
gerektiriyor. Bu sebeple güneşe kısa sürelerle çıkmak ve fazla yanmamak
en doğrusu.
Bazı
besinlerin bronzlaşmayı artırıp bazılarının da yavaşlattığını biliyor
muydunuz? Örneğin c vitamini bronzluğu geciktirir; yani narenciye,
maydanoz, frenk maydanozu veya tere otunu büyük oranda tüketenler daha
zor bronzlaşır. İkilem ortada olsa da sağlıklı olanı seçmek elinizde:
çabuk bronzlaşmak sağlıksız, yavaş bronzlaşmak sağlıklıdır! A vitamini
içeren besinler tüketmeye de çalışın. Mango meyveler arasında a
vitamini rekorunu elinde tutar.
Kızartmalar,
soslu yemekler, konserveler, şarküteri ürünleri, sert kahveler ve
aperitifler ise “yanmanıza” neden olur; ama sağlığınız için bunlardan
uzak durun.
Peki hem sağlık hem bronzluk bir arada olmaz mı derseniz, elbette olur

_________________
BRONZLAŞTIRAN BESİNLER Bayrakkizvecocuk
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz