KÜÇÜK SIRLAR...
1 sayfadaki 1 sayfası
KÜÇÜK SIRLAR...
1-kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içine 1-2 dal
maydanoz atın.
2-Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve
çatalla delin.Daha kolay pişecektir.
3-Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanılır durumda olup
olmadığını anlamak için kızgın yağın içine bir dilim ekmek
atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa
kullanabilirsiniz.
4-Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın.Bu
işlem ilerde kızartmalarınızın tavaya yapışmasını
önleyecektir.
5-Unlarınızın böceklenmemesi için, un kavanozunun içine bir adet defne
yaprağı koyun.
6-Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içine bir adet elma koyun. 8
hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.
7-Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içine bir çay
kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı
yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış
olacaksınız.
8-Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
9-Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin.
10-Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin
ucuna ince bir çorap geçirin.
11-Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine
de koyun.Böylece daha lezzetli olur.
12-Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve
limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha sonra
pişirin.
13-Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum
folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca
çıkartabilirsiniz.
14-Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde
muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş
olursunuz.
15-Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için, önce tavayı ocağa koyup
iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın. Daha sonra karışımı
tavaya alın ve ocağın altını
kısın.
16-Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun
üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun
içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi
kızaracaktır.
17-Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,
istemediğiniz kokulardan kurtulmuş
olursunuz.
18-Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize
gerek yok. Dikiş ipliğini kekin etrafına gerip dikkatlice
çektiğiniz zaman düzgün bir şekilde kesildiğini
göreceksiniz.
19-Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı
tatlandıracaktır.
En son vgokhan tarafından Cuma Nis. 03, 2009 2:09 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz