AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Kırışıklık azaltan beslenme önerileri

Aşağa gitmek

Kırışıklık azaltan beslenme önerileri Empty Kırışıklık azaltan beslenme önerileri

Mesaj tarafından vgokhan Bir Çarş. Kas. 12, 2008 2:26 pm

Kırışıklık azaltan beslenme önerileri 36888
Vücudumuzun her bir hücresini yeterli derecede besleyebilmek için günlük alınması gereken elli kadar besin öğesi bulunmakta...
Kandaki şeker miktarı yükseldikçe, yaşlanma hızı da artar. Şeker, beyaz
un, makarna, patates gibi kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olan
basit karbonhidratlar yaşlanma sürecini hızlandırıyor. Sağlıklı bir
cilt için vücudun iyi kaliteli proteinlere ve doğru yağlara ihtiyacı
vardır

Vücudumuzun her bir hücresini yeterli derecede
besleyebilmek için günlük alınması gereken elli kadar besin öğesi
bulunmaktadır. Özellikle A, C ve E gibi antioksidan vitaminleri ile
folik asit yönünden zengin, yağ ve tuz açısından dengeli bir diyetin
yaşlanma sürecini geriye aldığı bilinmektedir.

Beslenme ve
kırışıklık oluşumu arasında inanılmaz bir bağlantı olduğunu savunan
Harvardlı profesör ve eczacı Nicholas Perricone'ye göre şeker, beyaz
un, makarna, patates gibi kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olan
basit karbonhidratlar yaşlanma sürecini de hızlandırmaktadır.

Deri elastikiyetini kaybeder

Özellikle
şeker ve şekere dönüşümü daha kolay olan besinler cilt yaşlanmasını
sağlayan en büyük düşmanlardır. Kandaki şeker miktarı yükseldikçe,
yaşlanma hızı da artar. Yapılan araştırmalara göre, diyabetli kişiler,
kan şekeri normal düzeyde olanlardan çok daha erken ve çabuk
yaşlanıyorlar. Şeker, vücuttaki insülin miktarını artırmakta bu da
yağların depolanmasını hızlandırmaktadır. Uzun yıllar karbonhidratlı ve
şekerli besinleri tüketen kişilerde kolajen denilen ve derinin
elastikiyetini ve de gerginliğini sağlayan maddeler olumsuz yönde
etkilenir. Deri elastikiyetini kaybeder, şeker moleküllerinin kolajene
bağlandığı bölgelerde kırışıklar meydana gelir. Kan şekeri yükselince,
vücutta serbest radikallerin sayısı artar. Serbest radikaller vücut
hücrelerinde ve dokularda hasara neden olurlar. Aynı zamanda yaşla
birlikte de vücudumuzdaki serbest radikal miktarında artış yaşanır.

Beslenmenin
yaşlanmaya karşı en güçlü silah olduğunu unutmayıp, bize sunulan
birbirinden besleyici ve lezzetli besinlerden hiç vakit kaybet-meden
tüketmeye başlamalıyız...

Cildinize besinlerle gençlik aşılamak istiyorsanız aşağıdaki tavsiyeler bir göz atın!

*
Vücudun iyi kaliteli proteinlere ve doğru yağlara ihtiyacı vardır.
Yüksek kaliteli protein tüketmemek, hücrelerin bozulmasına ve vücudun
onarma işleminde yetersiz kalmasına yol açtığı için bu nedenle
özellikle yüksek kaliteli protein içeren balık/ tavuk/hindi
tüketilmelidir. (yağsız kırmızı et yer almıyor önerilerde!)

*
Doymuş yağlardan uzak durulmalı (margarin, tereyağı) ve doymamış yağlar
(zeytinyağı, kanola, soya, mısırözü) tercih edilmelidir.

*
Genç görünmek için yüksek glisemik yüklü karbonhidrat olan sofra
şekeri, bal, pekmez, çikolata, mısır, makarna, pilav ve ekmek gibi
yiyeceklerden uzak durulmalı onun yerine kan şekerini yavaş yükseltip
insülini az uyaran kompleks karbonhidratlar tercih edilmelidir.

*
Yeşil ve turuncu renkli sebzeler vücudun A vitamini seviyesini
yükseltmekte, böylece cilt hücreleri güçlenip, ten daha canlı ve parlak
olmaktadır.

* Somon, beyaz etli balık, kabuklu deniz ürünleri,
tavuk, hindi, ıspanak, kuşkonmaz, lahana, sarımsak, brokoli,
karnabahar, rezene, yulaf, tüm baklagiller, arpa, esmer buğday,
zeytinyağı, yumurta, az yağlı süt, ceviz, fındık, badem, fıstık gibi
sert kabuklular ile kiraz, yeşil elma, kavun, vişne, greyfurt, armut,
erik, şeftali, avokado ve portakal gibi meyvelerin kırışık önleyici
olduğunu belirtilmektedir.

* Soya fasulyesi ve yer elması da
içerdiği bitkisel östrojen sayesinde cilde parlaklık vermekte ve cildin
gerginliğini sağlamaktadır.

* Omega-3, bir diğer ismiyle 'alfa
linolenik asit' için yağlı balıklar (somon, ton, uskumru), ceviz,
badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu
ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir.

* Besinlerin
hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden dışarıya çıkışını
sağladığı için her gün mutlaka 8-12 bardak su içmelidir.

* Serbest radikallere karşı önemli hücre koruyucu maddeler içerdiği için Yeşil çay tüketimi arttırılmalıdır.

* Yeterli uykuyu almak için 7-8 saat uyunmalıdır.

* Sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.


Milliyet Cafe

_________________
Kırışıklık azaltan beslenme önerileri Bayrakkizvecocuk
vgokhan
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz