Kabuklar vitamin deposu
1 sayfadaki 1 sayfası
Kabuklar vitamin deposu
Kabuklu sebze ve meyvelerin vitaminlerinin en çok
kabuklarında olduğunu çoğu kez duymuşsunuzdur. Güneşi en fazla alan
yeri en vitaminli yeridir. Kabuktan iç tarafa gidildikçe vitamin oranı
düşer. Bu nedenle sebze ve meyveleri mümkünse soymadan veya
en azından çok ince soyarak kullanın. Yeşil yapraklı sebzelerde de bu
durumu göz önüne alarak, en dıştaki yaprakları kullanmaya gayret
gösterin. Sebze ve meyvelerinizi yıkamadan kullanmayın. Onları mikrop ve pisliklerden bol suyla
arındırın. Ancak çok uzun süre suda bekleyen sebze ve meyvelerin vitaminlerinin de suya geçeceğini unutmayın. Yeşil
sebzelerinizi önce yıkayın, sonra doğrayın. Böylece vitamin kaybını
asgariye indirmiş olursunuz. Bıçak kullanmayarak vitamin
kaybını daha da düşürmek mümkündür.
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
Geri: Kabuklar vitamin deposu
Gravyer peynirinin kurumaması için
Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz
Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz
vgokhan- SUPER MODERATÖR
-
Mesaj Sayısı : 7173
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7895
Kayıt tarihi : 23/01/08
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz