AQUATICFORUM
AQUATICFORUM A HOŞGELDİNİZ.FORUMDAN DAHA ETKİN YARARLANMAK İÇİN LÜTFEN GİRİŞ YAPINIZ.
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ ▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

Derin dondurucuda yiyecek nasıl saklanmalı?

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

Derin dondurucuda yiyecek nasıl saklanmalı?

Mesaj tarafından vgokhan Bir C.tesi Haz. 28, 2008 9:46 am


Yiyeceklerin derin dondurucuların içine çok iyi yerleştirilmesi
gerekir. Derin dondurucuların en etkin kullanımları dolu oldukları
zamanlardır. Ancak havanın gıdalar arasında dolaşmasına elverecek
boşluklar bırakılmalıdır. Elektrikler
kesilirse içi oldukça dolu olan derin dondurucuyu kesinlikle açmayın.
Bu şekilde 48 saate kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini
sürdürür. Ancak derin dondurucunuz nispeten boş ise, bu gıdaları 24
saate kadar bozulmadan saklayabilir. Eğer
yaşadığınız bölgede çok sık elektrik kesintisi oluyorsa, derin
dondurucunuzu mümkün olduğu kadar dolu tutmaya gayret gösterin. Az gıda
koyabiliyorsanız, boşlukları buz torbalarıyla doldurun. Çünkü
kesintilerde, bu buz torbaları içerdeki soğuk havanın
daha uzun süre kalmasına yardımcı olurlar. Siz
yokken derin dondurucunuzun çözülüp çözülmediğini anlamak için, bir
kavanozu buz küpleriyle doldurup, içine koyun. Döndüğünüzde buzlar
erimiş, şekil değiştirmişse derin dondurucunuz çözülmüş ve
tekrar donmuş demektir. Bu, içindeki yiyeceklerin gerektiği gibi saklanamadığına işarettir. Derin
dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri (özellikle dar ağızlı
olanları) kullanmayın. Çünkü donunca genleşen sıvılar, camın
kırılmasına
neden olabilir. Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo
yerine, plastik torbalara koyarak ya da streç filme sararak dondurmayı
tercih edin. Dondurduğunuz gıdaların üzerine tarih atın ve
dondurucunuzdaki gıdaları kullanırken tarih
sırasına göre yerleştirmeye çalışın. Böylece dondurulunca, birbirine
benzeyen gıdaları ayırt etmeniz kolay olur ve bu sıraya göre de
kullanabilirsiniz. Yağlar, protein ve karbonhidratlardan daha zor donar ve derin dondurucudaki saklama
ömürleri daha kısadır. Bu nedenle pirzola gibi yağlı etlerinizi, derin dondurucuda saklamayı düşünüyorsanız, önce fazla yağlarını ayıklamanız gerekmektedir. Pişirdiğiniz yemeği donduracağınızı önceden biliyorsanız, çok fazla baharat
kullanmamaya özen gösterin. Çünkü dondurulduklarında baharatların tatları keskinleşebilir. Fındık,
fıstık gibi kuru yemişleri ağzı iyice kapalı plastik torbalarda derin
dondurucuda 8 aya kadar, buzdolabında ise 4 aya kadar
saklayabilirsiniz. Kızartılmış ya da pane edilerek pişirilmiş gıdaları dondurmaktan kaçının. Çünkü bu gıdalar dondurulduğu zaman, lastik gibi olurlar. Meyveler Meyveyi küçük miktarlarda dondurun. Çünkü daha çabuk
donar. Meyveyi dondurduğunuz kapta, mutlaka biraz boş yer kalmasına dikkat edin. Çünkü meyveler genleşir. Çok olgun muzları, püre haline getirdikten sonra, içine biraz limon suyu ekleyip dondurarak keklerinizde kullanabilirsiniz.
Dondurmadan önce sebzelerin haşlanma süreleri Haşladığınız sebzeleri hemen soğuk suyun içine atın ve kağıt havlular yardımıyla kuruttuktan sonra derin dondurucuya yerleştirin.

  • Lahana
    (doğranmış):
    1.5 dakika
  • Havuç: 3-5 dakika arası
  • Karnabahar, kereviz, biberler: 3 dakika
  • Mısır: 4-8 dakika
  • Patlıcan: 4 dakika
  • Yeşil fasulye: 2-3 dakika
  • Soğan, ıspanak: 2 dakika
  • Bezelye: 2-3 dakika
  • Kabak: 1 Dakika

_________________
avatar
vgokhan
SUPER MODERATÖR
SUPER MODERATÖR

Kadın
Mesaj Sayısı : 7107
Nerden : aquaticforum
Reputation : 94
Points : 7821
Kayıt tarihi : 23/01/08

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz